SÖZ VERDİK BAŞLIYOR!… GÖLCÜK’ÜMÜZ KENTSEL DÖNÜŞÜME AYAK BASTI

Gölcük AK Parti ilçe Başkanı Çetin Seymen, Kentsel dönüşüm ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

KIYMETLİ AİLEMİZE VE AZİZ MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLERİM

Başkan Seymen “Zeytindalı harekat bölgesinde hain teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Haydar Şenel’e Allah’tan rahmet, kıymetli ailesi, yakınları ve aziz milletimize baş sağlığı dilerim. Hain ve alçaklar tarafından bilinmelidir ki son teröristi yeryüzünden yok edene kadar mücadelemiz sürecek.

İSVEÇ-FİNLANDİYA VE DOSTLARI BİZİ İKNA ETMEK İÇİN ÇIKIŞ YOLU ARIYOR

Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta eser ve hizmet siyasetimizin son örneğinin, dünyada deniz üzerine inşa edilen toplam 5 havalimanından biri olan Rize-Artvin Havalimanımızın açılışını gerçekleştirdik. Böylece ülkemizdeki toplam havalimanı sayısını 26’dan 57’ye çıkardık. Bu son 6 aydaki 3. Havalimanı yatırımı oldu. Cumhuriyet tarihimizin 20 yılda yapılabilecek tüm icraatlarını önceki 80 yıla göre kat be kat artırdık. Vizyonumuz çerçevesinde milletimize eser siyasetimizin meyvelerini toplamaya devam edeceğiz. Açılışların yanı sıra Sayın Cumhurbaşkanımız diplomasi trafiğini de sürdürdü. Geçtiğimiz hafta Dünya ve NATO’nun ne kadar kilit bir ülkesi haline geldiğimizi tüm vicdanlı gözler gördü. Finlandiya ve İsveç’in hızlı bir şekilde NATO kapsamına alınmasını Türkiye bir dakika dur dedi. Neden? Çünkü İsveç ve Finlandiya pkk ve ypg alçak terör örgütlerinin en önemli finansmanlarından birisi. Ayrıca kaçak çoğu teröriste de ev sahipliği yapıyor, bize iade etmiyorlar. Milli menfaatlerimiz çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımız, NATO’da Türkiye’yi hedef alan terörist yapılara kucak açan ülkeleri kesinlikle istemediğini dile getirdi. Böylelikle süreç sekteye uğradı. Şimdi İsveç-Finlandiya ve dostları bizi ikna etmek için çıkış yolu arıyorlar. Eğer bizi ikna edecek adımlar atılırsa Sayın Cumhurbaşkanımız bu iki ülkenin NATO ülkesi olmasına izin verebilir.

HEDEFİMİZ 10 MİLYON DOLAR

Afrika kıtasında da varlığımızı artırdığımız, stratejik hamleler yaptığımız bir dönem içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Afrika’yı Fransız-İngiliz-İtalyan sömürgeci zihniyetinden kurtarıp, özerk devletler seviyesinde Türkiye ile işbirliği geliştirmesi noktasında adımlar atıyor. Bölgedeki barış ve kardeşliğin tesisi için de aktif rol alıyoruz. Son olarak Cezayir Cumhurbaşkanı Sayın Abdulmecid Tebbun’u Ankara’da ağırladık. Cezayir Devleti ile bir dizi ekonomik anlaşma imzaladık. Şu anda 1400’ü aşkın firmamız Cezayir ile ticaret yapıyor. Ticaretimiz bir önceki yıla oranla %35 artarak 4.2 milyar dolar seviyesine ulaştı. Hedefimiz 10 milyar dolar. Türkiye bölgenin kilit ülkelerinden biri olarak komşu kıtalardaki varlığını da güçlendirecek.

AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATI OLARAK HAFTAYI YİNE SAHADA GEÇİRDİK

Ak Parti Gölcük İlçe Teşkilatı olarak bizler de geçtiğimiz haftayı yine sahada geçirdik. İl Başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş ve MKYK üyemiz, Milletvekilimiz Sayın Emine Zeybek ilçemizde bulundular. Mehmet Ellibeş Başkanımızla birlikte açılışlara ve cemiyetlere katılım sağladık. Milletvekilimiz Emine Zeybek ile birlikte de çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Bunun yanı sıra İlçe Yöneticilerim ile birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katıldık.

GEDAŞ TARAFINDAN HAK SAHİPLERİYLE GÖRÜŞMELER BAŞLAYACAK

Bu hafta bir müjde de Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer’den geldi. Belediye Başkanımız Kentsel dönüşümle ilgili dosyayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mıza teslim etti. Önümüzdeki hafta bakanlığa bağlı Gayrimenkul Değerlendirme AŞ (GEDAŞ) tarafından ilçemizde kentsel dönüşüm bölgesinde kalan hak sahipleriyle görüşmeler başlayacak. Böylece projenin birinci etabı resmen başlamış olacak. Kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı kapsamında 560 hak sahibi ile görüşmeler yapılacak. Kentsel dönüşüm projesindeki yıkım yükümlülüğü Gölcük Belediyesine ait olacak. Projedeki 100 Milyon liraya kadar olan kısmı Büyükşehir Belediyemiz finanse edecek. Diğer kısmını ise tamamen bakanlığımız karşılayacak. Gölcük’ün ihtiyacı olan bu kentsel dönüşüm projesinin başlayacak olmasından dolayı çok mutluyuz ve heyecanlıyız. Bu vesileyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, projeyi başlatıp bugünlere gelmesinde önümüzü açan İl Başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş’e, Projenin gerçekleştirilmesinde 100 milyon gibi devasa bir bütçe ayıran ve Bakanlıkta’ki bürokratik işlemlerin hızlanmasında desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a ve göreve geldiğinden beri Mehmet Ellibeş başkanımızdan aldığı kentsel dönüşüm projesini mirasını tamamlamak için Ankara-Gölcük arasında mekik dokuyan Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer’e İlçe teşkilatım adına teşekkür ediyorum.
Sözlerime son verirken tüm hemşehrilerime sağlıklı ve bereketli günler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 26 = 33