EN YARDIMSEVER MUHTAR 4.DÖNEME ADAY

ÖZEL RÖPORTAJ SERKAN SIDAL

Size bugün 3.dönemini tamamlayan 4.dönem için adaylığını açıklayan mahallesine hakim, yaptığı yardımlarla sık sık gündeme gelen, mahallesinin ablası sevilen sayılan ismi Topçular Mahalle Muhtarı Rabia Şentürk ile yaptığım özel röportajı paylaşacağım. 2004’den beri muhtarlık görevini sürdüren Şentürk aynı heyecan ve şevkle muhtarlık görevini sürdürdüğünü dile getiriyor, mahallelilerin ilgisi de bunu adeta ispatlıyor.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Yerel Seçimler de muhtarlık seçimi heyecanı da yaşanacak. Bir bir isimler bu noktada gündeme gelmeye başlarken, mevcut görevi yürüten mahalle muhtarının bir kısmı da tekrar aday olmaya hazırlanıyor. Bu isimlerden birisi de 3.dönemdir Topçular Mahallesi’nde muhtarlık yapan ve 4.döneme hazırlanan Rabia Şentürk. Mahallesinde çok sevilen ve 2004 yılından bu yana muhtar olmasına rağmen aynı şevk ve heyecanla muhtarlık görevini sürdürdüğünü gördüğümüz Şentürk ile özel bir röportaj gerçekleştirdik.

Öncelikle 15 yıldır muhtarlık yapan birisi olarak size göre muhtarlık nedir?

Öncelikle şu artık net ki muhtarlık sadece resmi evrak veren kurum olmaktan çok öte bir iş. Mahallenin her türlü eksiği ile ilgilenen ve bu eksikleri yaptırmanın mücadelesini veren, insanların dert ve sıkıntılarını çözen bir kurum. Biz sabah 8’de geliyoruz, akşam 6’ya kadar muhtarlıkta çalışıyoruz. Tabi ki işimiz 6’da bitmiyor. Mahallemizde gece saatlerinde de bir durum olduğunda ilgileniyoruz. İnsanlarımızın dertleri dertleniyor, onlara yardımcı olmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Yani seçildim, gelip burada oturayım gibi bir şey söz konusu değil. Mesela özel işim oluyor, benim yerime eşim muhtarlıkta duruyor. Burası gün boyu açık. Buna özellikle dikkat ediyorum. Resmi kurumlarla da uyumlu çalışıyoruz. Her ay toplantılarımız oluyor. Talep ve önerimizi iletip çözümü için beklemek yerine  sürekli takipçisi oluyorum. Düşünüldüğü gibi kolay bir iş değil muhtarlık.

15 yıldır muhtarsınız en çok neyle dikkat ediyorsunuz?

Benim en çok üstünde durduğum konu mahallemde hiç kimsenin aç, açıkta kalmaması. Burası bir yardım kuruluş gibi çalışıyor. Mahallemde kimin sıkıntısı olsa bana iletiliyor, mahalle de ki dostlarım arkadaşlarımla birlikte bunu çözmeye gayret ediyoruz. Sadece kendi mahallemde de farklı mahalleler de yaşayan insanlar içinde kampanyalar yapıyoruz. Almanya’dan gelen bir arkadaşımın desteği ile 3 adet akülü araba aldık. 2 akülü araba içinde para topladık ve bunları Engelliler Derneğine teslim ettik. Muhtarlık dua alma işidir. Geçtiğimiz Ramazan ayından günümüze 150’den fazla ihtiyaç sahibi çocuğu giydirdik, okul kıyafetlerini aldık. 150’den fazlasını da kırtasiye malzemesi desteği sağladık.  4 ihtiyaç sahibinin evini döşedik, ihtiyaçlarını giderdik. Allah’a şükürler olsun ki bu nokta ki çalışmalarımız çok iyi gidiyor. İmece usulü el birliği ile çalışıyoruz.

Önünüzde el örgüsü çocuk kıyafetleri görüyorum, bunları ne yapıyorsunuz?

Bunları da yeni doğum yapmış, ihtiyaç sahibi insanlarımız için kendi ellerimle örüyorum. İplerini muhtarlık binasının kapısına kim olduğunu bilmediğim bir yardımsever bırakıyor. Bende bırakılan ipler ne kadar yeterse o kadarlık kıyafet örüp dağıtıyorum. Mahalleliler bu hediye mi görünce yüzleri gülüyor, dua ediyorlar, ben de mutlu oluyorum. Her kim bu ipleri bırakıyorsa sizin aracılığınızla o kişiye buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

4.döneme giderken mahallelilere neler söylemek istersiniz?

15 yıllık süre zarfında çok güzel dostluklar kurdum. Onların desteği ile başarılar yakaladım. Muhtarların siyasi görüşü olmaz fikrinden yola çıkarak herkes için hizmet üretmeye çalıştım. 2015 yılında Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği tarafından da yılın muhtarı seçilme başarısını gösterdik. Bu aslında tüm mahallemizin başarıdır ben onların adına gurur duyduğum bu ödülü aldım. Şuan ilk günkü heyecan ve şevki taşıdığım için 4.dönemimde de muhtarlığa devam etmek istiyorum. Rakip, çıkar çıkmaz bilemem ama ben bu noktada mahallelime sonsuz güveniyorum daha birlikte yapacağımız çok işin olduğunu düşünüyorum.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 8 = 2