ÖDÜLLÜ KADIN MUHTAR TEKRAR ADAY

2017 yılında Türkiye’nin en başarılı kadın muhtarı seçilen, Değirmendere’nin sevilen ismi, Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim, üçüncü dönem muhtarlığa aday olduğunu açıkladı.  Yaptığımız söyleşide hayatından ve muhtarlık kariyerinden açıklamalarda bulundu.

KENDİ AYAKLARIMIN ÜZERİNDE DURDUM

1970 yılında İzmit’te doğdum. 17 Ağustos 1999 yılında eşimi Gölcük Depremi’nde kaybettim. 2 tane oğlum var. Şimdi de yeni torunum oldu. O benim ikinci baharım. Eşimi kaybettikten sonra babaannemin yanına gittim. Bir süre orada yaşadım. Dans salonu açtım. Orada asıl mesleğimi yürüttüm. Kendi ayaklarımın üstünde durdum. 5 yıldan sonra tekrardan buraya geldim. Bir ev tuttum çocuklarımla birlikte bir hayata başladım. Benim muhtarlık hayatım Rahmetli Hasan Ömer amca vardı 25 yıllık muhtar, onunla beraber başladı.  Bir gün eşi ile birlikte Ömer Amca geldi. Amcan şeker hastası ona yardım et ondan sonra muhtarlığı sen yürütürsün dedi. Bu teklif bana da cazip geldi. 2 yıl onun yanında çalıştım. Onun sayesinde muhtarlık maceram başlamış oldu.

MUHTARLIK BENİM KİMLİĞİM

İlk olarak 2009 yılında seçildim.  O günden beri mesleğimi başarılı bir şekilde yerine getirmekteyim. Değirmendere merkez Mahallesi Doğan Güneş ile birlikte Değirmendere’de devrim yaptık. Hala birlikte çalışıyoruz birbirimize destek oluyoruz. Vatandaşı asla mağdur etmemeye çalışıyoruz. .  O günden beri mesleğimi başarılı bir şekilde yerine getirmekteyim. Mesleğimi severek yapıyorum Muhtarlık benim hayatım gibi. Mesleğimi yaparken nefes alıyorum. Cumartesi Pazar günleri sıkılıyorum. O kadar benimsedim ki, mahalledeki vatandaşın dertlerine göre giyiniyorum. Bugün Ayşe için, Ahmet için, Fatma için ne yapabilirim diye düşünüyorum. Bugün Ahmet için şunu Ayşe için şunu yapacaktım diye sürekli notlar alıyorum. İşim benim kimliğim oldu artık.

MAHALLEMİN DERDİ BENİM DERDİM

Mahallemle aramda hiçbir sorunum yok. Elimden geldiği kadarıyla insanların dertlerine derman olmaya çalışıyorum. Vatandaşa yoğunlaşmış durumdayım. Çünkü o insanlardan oy alıyorum. O insanların saçının teli bile beni ilgilendiriyor. Bizler elçiyiz. Vatandaşların dertlerini yetkili kişilere iletiriz. Vatandaşın derdini dinleyip onu takip etmeliyiz. Herkes yapamaz bu mesleği.  Her insan bir değil çünkü. Çok fazla çeşitli insan var. Çok değişik dertli insanlar var. Birçok insanın derdini yükünü taşıyoruz. İnsanların dertlerini düşünmekten ben tansiyon hastası oldum. Bunu severek yaptığım için pişman değilim. Mahallemin derdi benim derdim. Esnaflarla, birebir vatandaşlarla her türlü her şeyleriyle ilgilenmeye çalışıyorum. Vatandaşın evinde ne yemek pişer ona kadar biliyorum. Onlar benim sorumluluğumda. Severek yaptığım bir iş olduğu için işimi aşkla yapıyorum. Muhtarlığımın ilk üç ayında şizofren hastası bir vatandaş vardı. Onunla çok uğraştım. Aylarca uğraştım. Çöp evde yaşıyordu hastaneye götürdüm. Azmi geliyor dendiği zaman herkes kapısını kapatıyordu sadece benim kapım açıktı. Azmi geliyor dendiği zaman herkes kapısını kapatırdı çünkü o, insanlara göre deliydi rahatsız değil deliydi. Neden rahatsız olduğu kimsenin umurunda değildi. Onlar için önemli olan tek şey kepenklerimizi kapatalım Azmi bize zarar vermesindi. Ben onu Nevşehir’de çok güzel bir bakım evine yatırdım. 7 yıl orda yaşadı. Daha sonra vefat etti. Son görevimizi de yaptık. Burada helvasını kavurduk cenazesini kaldırdık.

HAYAT PAYLAŞINCA ÇOK GÜZEL

İnsanları çok seviyorum, çok fazla değer veriyorum. Sokakta nerede yaşlı varsa bana gelirler benden yardım isterler, öneri alırlar. Yaptığınız işler güzel olunca, insanlarla iletişiminiz güzel olunca böyle sonuçlar çıkıyor ortaya.  Herkesle aram çok iyidir. Yardımlaşmayı seviyorum, yardım yapmayı seviyorum. Kırtasiye yardımları yapıyorum. Kendi ilimde yardımları bitirdikten sonra Doğu illerine de yardımlarda bulunuyorum. Beytüşşebap Üniversitesi’ne yardımlar yaptım. Mardin Kızıltepe’de bir köy okulu için atkı bere ördük gönderdik. Kışın en çok önem verdiğim kampanya Çocuklarımız Üşümesin kampanyası. Bu kampanyada çocuklara bot, mont, kışlık pantolon, kazak, bere yardımları yapıyoruz. Haydi bir çocuk da sen giydir kampanyasıyla insanları, esnafı yardıma teşvik ediyorum. Parası olanlar olmayanlara versin, herkes yardımlaşsın istiyorum. Hayat paylaşınca çok güzel. Ben birisine bir yardım yaptıktan sonra o buradan mutlu olarak ayrılıyor ya başka ne isteyebilirim ki bana milyonlar çıksa bu kadar sevinmem.

ÜÇÜNCÜ DÖNEME HAZIRLANIYORUM

2017 yılında Türkiye’nin en başarılı kadın muhtarı seçildim. Türkiye’de kadın muhtarların sayısının çoğalmasını çok istiyorum . Ben severek yaptığım için herkese öneririm bu mesleği. Benim karşımdaki rakiplere de başarılar diliyorum. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Halkın oyuyla geldiğimiz için halk kimi tercih ederse o devam eder. Mahallemizin en büyük derdi trafik.  Araçlar sağlı sollu park ediliyor. Kaldırımlar çok dar. Esnaf da malzemelerini koyuyor kaldırımlara ve insanların geçeceği yer kalmıyor. Emniyetimizden bir ricam var. Cumartesi günleri vatandaşlarımızın pazara daha rahat gitmesi için trafik polisleri sabahtan akşama kadar burada denetim yapılsın.  Şu anda rağbet gören giysi kumbaraları projesinin öncülerinden birisiyim. 3. Döneme hazırlanıyorum. Allah sağlık sıhhat verdiği sürece devam etmeyi düşünüyorum. İnsanlar beni desteklediği sürece hizmete daima devam edeceğim. Haber: Büşranur Durdu

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 2