Vatandaş anlattı, ben yazdım!

31 Mart seçimlerinden sonra ramazan ve 9 günlük bayram tatili de bitti. Şimdi gözler AK Parti’nin kurucusu Recep Tayyip Erdoğan’da. Tabanın beklentisi, sadece Erdoğan’dan. Sandıkta tepkisini sandığa gitmeyerek gösteren emekli, yaparsa yine reis yapar dediği Erdoğan’dan şuan büyük bir değişim hamlesi bekliyor. Seçim analizlerini yaptığını düşünen AK Parti seçmeni Erdoğan’ın değişim için düğmeye basmasını bekliyor.

Tabanın aslında AK Partiye tutunmak ve limanı terk etmemek için son çıkış kapısı olarak gördüğü hamle, reisten beklediği değişim olarak sahada işitiliyor.

Bunları sahada dinliyorum ve dinlediklerimi aktarıyorum aslında. AK Parti tabanında önceden görmediğimiz, işitmediğimiz özeleştiri ve sorgulama başlamış pozisyonda.

Seçim sonuçlarında ekonomiye, emeklilerin tepkisi büyük oldu. Ama tek sebep elbette bu değildi. Vatandaş duymayan, görmeyen yöneticilere de kızgın. Ayrıca en sık duyduğum ifadelerden biri de, yıllardır partisine emek veren kişilerin bile ifade ettiği, aday belirleme süresinde Milletvekilleri bile aday belirleme sürecine dahil olduğu ifadeleri, belirteyim bu yönde de bir  kızgınlık söz konusu. Bu söylemler sahada vatandaşın ağzından bir bir çıkan söylemler. Hatta iş şuraya kadar gidiyor ki, aday adayı başvurusu bile yapmadık, çünkü yerel yönetimler istedikleri isimleri aday yapıyor diyen partililerin anlattıkları var ki, orası zaten bambaşka bir başlık konusu.

Adamcılık siyaseti diyorlar böyle ifade ediyorlar olanı biteni. Aslında gelinen bu günkü tabloyu, hata olarak gören taban, bu hataların en az ekonomi kadar önemli olduğu ifade ediyor.

Kibirli siyasilere tepkili vatandaş. Ben önemliyim, bensiz zor diye üstten bakan yöneticiler istemiyorlar. İstişareden uzak yöneticilere tepkili, samimi yöneticilerle yönetilmek istiyor. Sözün özü vatandaş acilen bir değişimin müjdesini bekliyor.

Yılların siyasetçisi, her seçimden zaferle çıkmayı başaran Erdoğan, ilk kez yaşadığı bu olumsuz tablodan vatandaşın sesini duyarak, dikkate alarak zaferle çıkacağına inanan ve Cumhurbaşkanımızın liderliğine güvenen büyük bir cenah sadece kendisinden değişim düğmesine basmasını bekliyor. Benim sahada gördüğüm ve dinlediğim durum budur.

‘Kabul edelim ki, siyasette duayen olan Erdoğan’ın  tüm teşkilatları için en aşağıdan en yukarıya kadar kapsamlı bir değerlendirme yaptığına ben kesin gözüyle bakıyorum.’ Bu sözlerde Cumhurbaşkanımızı çok yakın tanıyan bir isme ait, bu analizde burada kalsın o halde.

Sağlıcakla Kalın.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 45 = 51