ADAMCILIK, HEMŞEHRİCİLİK, ETNİKÇİLİK!

Seçimlere gidiyoruz. Önceki yazılarımda da hep yazdım; AK Parti’de seçimden çok aday adaylığı süreci heyecanlı geçecek” diye. Ama gelinen noktayı hiçte başarılı bulmuyorum.

Kocaeli genelinde birçok isim aday adaylığını açıklarken, ilçemizde de 13 isim bu yola çıktı. Aday adaylarının hepsi değerli, kendi içinde hepsi önemli isimler. 

Bu süreçte 13 koldan AK Parti çalışacak iktidar partisi bu zenginliğini kazanca çevirecek dendi ama hiçte öyle olmuyor.

Dedikodular, arkadan konuşmalar, tarafgirlik aldı başını gitti. Parti içi süreç sokakta çekişmeye, restleşmeye, insanları bir birine düşürmeye kadar gitti.

Bunun en büyük nedeni ismin çokluğu ve sürecin uzaması. Yöntem hatalı.

Gelinen noktada gördük ki, bu tarz süreçlerin 15 gün içinde bitip gitmesi gerekiyor.

İl başkanı şunu destekliyor, milletvekilleri bunun yanında, ilçe şu kişinin elinde, Reis kesin bunu seçer dedikoduları sonrasında, o kişi olmazsa AK Parti’ye oy moy yok diyende her geçen gün biraz daha artıyor. 

Parti içi bir süreçte bunlar sokakta konuşulacak meseleler değil ki…

Adayı belirleme yöntemleri üzerinden de türlü dedikodular sürece büyük zarar veriyor.

Tamam aday belirlenince illaki kenetlenme olacaktır ama parti içinde gruplaşmalar noktasında da derin yaralar açıldı, açılmaya da devam ediyor. 

Onun için il, ilçe  ve teşkilat mensuplarının daha yapıcı ve birleştirici olması gerekiyor. Bu konuya dikkat edenler var ama dikkat etmeyenlerin de olduğu aşikar.

Bir kentin huzuru siyasetten geçer.

Bu yerel seçimin sonunda huzurlu, geleceğe umutla bakan, yeni projelere yelken açabilecek, dijital belediyeciliğe ve daha profesyonel bir ekibe sahip olacak, bir belediyeye ve o belediyeyi yönetecek orkestra şefi bir başkana ihtiyaç var. 

Vatandaşın beklentisi bu yönde.

116 bin seçmene sahip, bir çok ilden büyük Gölcük’te adamcılık, hemşehricilik, etnik kimlikle yürüme dönemleri rafa kalkmıştır. 

Kalkmakta zorundadır.

Kimse kimseyi kırmasın. Emin olun toplumun beklentileri isim üzerinden değil. Sizlerin çıkarı için isim önemli olabilir ama sokak, yukarı da yazdığım bir yönetimi ve başkanı bekliyor.

Sen seviyorsun diye bir aday en çok oyu almayacak. İyi analiz, doğru isim sandıkta zaferi getirir.

Bırakın hemşehriciliği, etnikçiliği de kent üzerine proje düşünün, kim aday olursa ona destek verip sandıkta zafere kitlenin de bir faydanız olsun…

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 14 = 19