ALAYINIZA YAZIKLAR OLSUN!

Biz kimiz?

Biz hangi dine inanıyoruz?

Bizim tarihsel olarak düşmanlarımız kimler?

Haçlılar kimlerdi? O haçlılarla Dünya tarihinin en büyük savaşlarını kimler yaptı?

Biz Kuruluş Savaşını kime karşı yaptık?

Şu soruların cevaplarını bir verin sonrasında da “Noel Baba” kimmiş hep birlikte bir okuyalım?

NOEL BABA KİM KİMDİR?

Türkçe’ye Noel Baba ismiyle ve yılbaşı eğlencesiyle bağlantılı biçimde giren kutlamalar; bugünkü Antalya’nın Derme ilçesinde piskopos olarak görev yaptığı ve 6 Aralık 352 veya 354’te öldüğü düşünülen Santa (Aziz) Nikolas adlı bir Hıristiyan azizinin etrafında şekillenmiştir.

Denizcilerin, tüccarların, gezginlerin ve çocukların koruyucu azizi olduğuna inanılan bu kişi, daha sonra Santa Claus ismiyle Noel akşamı çocuklara hediye dağıtan efsanevi şahsiyete dönüşmüştür. Kırmızı kıyafeti, uzun beyaz sakalı ve baca deliğinden girip şömineden çıkması gibi hayali ve komik özellikleri ilk defa 1870’te Thomas Nast adlı bir ressam tarafından çizilmiştir.

Santa Claus’un evinin kuzey kutbundaki buzlar ülkesinde olduğu ve Ren geyiğiyle çekilen bir kızak kullandığı efsanesi yayılmıştır. Noel kutlamasının bir başka temel unsuru olan çam ağacının Yunan ve Roma pagan kültürlerindeki Attis tanrısına yönelik âyinden kaynaklandığı kabul edilmektedir. Aslında putperest inanç ve felsefelerine dayanmakta olup Hristiyanlığa sonradan giren Noel, günümüzde bir Hıristiyan bayramı şeklinde kutlanmakla birlikte bu bayrama has unsurlar Batı kültürünün yayılması ile birlikte Hristiyan olmayan ülkelerde de birer tüketim ve eğlence fırsatı olarak görülen yılbaşı kutlamaları bünyesinde benimsenmiştir.

Ayrıca Katolik Hristiyan geleneğinde şekillenen takvim anlayışının bir parçası olan yılbaşı uygulaması da esasen pagan Roma kökenli yeni yıl anlayışının devamı olup, aşırı tüketime yönelten bir eğlenceye dönüştüğü için bugün pek çok Hristiyan tarafından eleştirilmektedir. (a.g.e. s: 202)

Yani işin özünde bu Noel Baba denilen kişi Hristiyanların kendi kültürlerini temsil eden bir şahsiyet.

O zaman %99’u Müslülüman olan, Hristiyanlarla emperyalist devlet anlayışı ile yüz yıllar boyunca mücadele etmiş, en sonunda da bu mücadelelerle kurulmuş, hala bu anlayışla mücadele eden devletimizin okullarında bu Noel Baba’nın ne işi var.

Biz kimiz, biz nasıl çocuk yetiştiriyoruz?

Nedir bu Hristiyan seviciliği. İlla çocuklara tarihsel figürler öğretmek istiyorsanız, Noel Baba yerine Nasrettin hocamız yok mu?  Ali Kuşçu yok mu? Pirireis Yok mu? Fatih Sultan Mehmet Han yok mu? Mimar Sinan yok mu? Alpaslan, Metehan, Atilla yok mu? Mustafa Kemal yok mu?

Tarihimiz kahramanlarla dolu değil mi?

Şu okullarda öğretmenlik yapan arkadaşlara sesleniyorum. Kültürüne yabancı bir nesil oluşturursanız yarın bu devlet yok olur!

Biz Müslümanız. Biz Türküz, Lazız, Çerkeziz, Kürdüz, Gürcüyüz…

Biz binlerce yıl geçmişi olan bir medeniyetin sahipleriyiz! Titreyin ve kendinize gelin!

Noel Baba kimdir. Çam ağacı süslemek nedir? Yeni yıla giriyoruz da ne oluyor, ne değişiyor? Yeter artık tüketim toplumunun dibine vurduğunuz bu özel günler hastalığı…

Yeni yıl kutlayacağım derken, çocuklarımızın beynini saçma sapan Hristiyan adetleri ile doldurmayın!

Milli eğitime de sesleniyorum buradan! Durdurun bu öğretmenleri! Müdahale edin. Yoksa sizde bu vebalin altında kalırsınız, benden söylemesi…

Noel Baba figürünü kullanan, çocuklarımıza bunu marifetmiş gibi anlatan, öğreten kim varsa; alayınıza YAZIKLAR OLSUN!

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

81 + = 82