“Kazanırsak esnafın sesi, kaybedersek işlerin takipçisi olacağız”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin yaklaşan kongre öncesinde eski yöneticisi Musa Yurduseven Gölcük Osmanlı Kahvecisinde adaylığını açıkladı.

Musa Yurduseven’in basın açıklamasında İbrahim Şener, İsmail Şahin, Erkan Buldu, Tuncay Yıldız ve Erkan Kara esnaflarının hazır bulundular, Musa Yurduseven, ‘Tek gayemi esnaf kardeşlerimizin 17 yıldır hasret kaldığı adil tarafsız ve güler yüzlü hizmeti gerçekleştirmektir eşit olarak adil paylaşım ne bir eksik ne bir fazla Gölcük esnafımıza olan sevdamızla Yeter söz esnafın sloganıyla yola çıkıyorum. Bu yoldan bize destek veren “Kapalı oylamada oyunuzu bizden yana kullanın” dedi.

Kooperatif görevini yerine getirmiyor

Yurduseven, adaylık açıklamasında, ‘Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve kefalet kooperatifi sağladığı kredilerle Gölcük esnafının maddi ve manevi dayanışmasının ve birlikteliğinin en önemli sembolüdür. İşini büyütmek isteyen veya finansal olarak zora düşmüş Esnaf ve Sanatkârımızın en önemli güvencesi olmalıdır Kooperatifin kurulma amacı esnaf ve sanatkârın krediye ihtiyacı oluğunda banka nezdinde onun kefili olmaktır. Ancak üzülerek görüyorum ki kooperatifin mevcut yönetimi birinci vazifesi olan kefalet görevini yerine getirmeyip bu yükü yine esnafın omuzlarına yıkmaktadır. Mevcut yönetim keyfi ve yanlış uygulamaları ve yeniliklere kapalı tutumu sebebiyle Esnaf ve sanatkârın dayanışması misyonu gerçekleştirmekten çok uzaktır” diye konuştu.

 

Yeniliğe bilgi paylaşımına ve şeffaflığı inanmayan bir yönetimin Gölcük esnaf ve sanatkârın faydası olmayacağını belirten Başkan Adayı Yurduseven, “Herkesim eşit haklara sahip olması gereken bu yapıda kooperatif ortaklarına eşit muamele yapmayan ne kaynaklarını adil bir şekilde paylaşmayan yorgun gardı düşmüş mevcut yönetim değişmek zorundadır. Size söz veriyoruz. Bizim yönetimimizde kooperatif olması gerektiği gibi Esnaf ve Sanatkâların kefili olacak ve tüm ortaklara eşit muamele uygulayarak kaynaklarını adil bir şekilde paylaşacaktır” ifadelerini kullandı.

8 Temmuz Perşembe Akşamı yeni bir dönem başlayacak

Esnaf ve Sanatkarlar için yepyeni bir dönemin başlangıcı olacağını savunan Yurduseven, ‘Kooperatifin mevcut yönetimi maalesef çağın gerisinde kalmıştır . Mevcut başkan genel kurulun ilanını bile benim sosyal medya ve basın yoluyla paylaşımımdan sonra basın yoluyla duyurmuştur. Maalesef kurumun ne bir internet ne de bir sosyal medya hesabı mevcut değildir. Yönetim kooperatifi. ortaklarıyla iletişim de tek aracı olan SMS mesajı ile bilgilendirmeyi de gereksiz görmüş olacak ki benim yaptığım açıklamaya kadar kimseye SMS atılmamıştır. Kooperatifin yönetiminde pek çok problem bulunmaktadır. Ancak tek bir cümleyle açıklamak gerekirse keyfi ya da kişiye göre muamele yapılması en büyük adaletsizliktir.

Yurduseven, son olarak, ‘Kredi kullanmak isteyenlere birden çok kefil getirme şartı dayatılmaktadır Aslında Esnaf ve Sanatkara kefil olmasına gereken kooperatifin kendisidir. Bunun yanı sıra kredi kullanmak isteyen kişilerin teminatları gerçek eserinden düşük değerlendirilmektedir. Kimin ne kader kredi alabileceği teminatın değeri vb. konular tamamen yönetimin keyfine bağlıdır. bu durum Esnaf ve ‘Kooperatif’ arasında kuralları belli olmayan uygunsuz bir ilişkinin kurulmasını da beraberinde getirmektedir. Alacağınız kredinin miktarı sizin istediğiniz ya da teminatının yettiği tutara göre değil yönetimin şişe vermeyi uygun bulduğu tutar olarak gerçekleşmektedir” dedi.

Yurduseven “Bizler uzun süredir bu seçimlere hazırlanıyoruz, “Bizler kazanırsak esnafın sesi, kaybedersek bu işlerin takipçisi olacağız, ayrıca bizim yönetimimizde her meslek dalından arkadaşlarımız bulunuyor” diyerek sonlandırdı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

82 + = 91