150 TL’YE ARACINIZI GÜVENLİ ALIN!

 

 

Türkiye’de oto ekspertiz sektörü yeni yeni gelişiyor. Araç almadan önce aracın tüm eksiklerini ve durumunu görmeniz açısından büyük önem taşıyan ekspertiz işini profesyonel ellerin yapması hayati önem taşıyor. İşte bu firmaların başında da Türkiye genelinde 20 bayisi bulunan, tam bağımsız ve tarafsız firma Umran geliyor.  Umran’ın Kocaeli bayisi de Gölcüklü genç iş adamı Celal Çelik. 2 yıl önce bu sektöre giriş yapan Celal Çelik’e yaptığımız röportaj da bu işin inceliklerini konuştuk ve araç alıp satanlar için ekspertizin öneminden bahsedip, neden Umran’ı tercih etmeleri gerektiğini siz okurlarımıza aktardık.

 

 

ÖNCELİKLE BİRAZ OTO EKSPERTİZ SEKTÖRÜNDEN BİRAZ BAHSEDER MİSİNİZ?

Ülkemizde bir gün içinde bile binlerce araç alınıp satılıyor. Bu noktada karşılıklı güveni sağlama, araçlarla ilgili söz dışında yazılı bir belgenin olması için araçların ekspertizinin yapılması şart. Çünkü bir çok hile bu sektörün içinde var. Onun için 2.el hatta sıfır araç alan herkesin araçlarını ekspertiz yaptırması gerekliyor. Biz bunun önemini bildiğimiz ve gelecekte sektörün çok iyi yerlere geleceğini düşündüğümüz için ekspertiz işine girdik.

 

 

PEKİ NEDEN UMRAN İLE SEKTÖRE GİRİŞ YAPTINIZ?

Bu sektörle ilgili yatırım kararı aldıktan sonra firmaları tek tek araştırdım. Bir marka altında değil de kendimizde açabilirdik. Firmaları görünce güvenin ve profesyonelliğin sektör için en önemli olgu olduğunu gördüm ve Umran firması ile bu işi yapmaya karar verdim. Gerçekten Türkiye’de bu işin en iyisi Umran. Güvenilir, profesyonel ve kaliteden kesinlikle ödün vermiyorlar. Tüm makinalar son sistem, çalışma presnsipleri var. Tüm çalışmalarımız müşteri odaklı.

 

 

BİRAZ AÇAR MISINIZ UMRAN’IN FARKI NEDİR?

Bu sorunuza maddeler halinde cevap vermek istiyorum.

 

Umran Bağımsız Araç Ekspertiz Merkezleri

– Her marka ve model aracın aynı çatı altında bakılabildiği, bunun için gerekli teknolojiyi kullanan,

– Binlerce araca ekspertiz yapmış “Uzmanlaşmış Kadro”suyla sürekli gelişen ve ekibini sürekli büyüten,

– Alıcı ve satıcının, iki tarafında birlikte gönül rahatlığıyla güven duyduğu ve kimsenin madur edilmediği,

– Sözünün ve raporunun maddi manevi arkasında duran,

– Böylesine riskli ve servislerin dahi yapmaktan çekindiği bir işlemi kurumsal anlamda kendisine meslek edinmiş ve bunu başarmış,

– Türkiyenin en hızlı büyüyen ve asla taklit olmayan,

– Konusunda yetkili servislerden bile daha etkili,

– 2. El araçlara, tarafsız ve garantili ekspertiz raporu düzenleyen bağımsız bir kuruluştur.

 

EKSPERTİZ NEDİR BİRAZ DA BUNDAN BAHSEDER MİSİNİZ?

2.el araçlarda ilk kullanıcı ve son kullanıcıya kadar araçta zamanla meydana gelebilecek değişiklerin uluslararası standartlara uygun olarak bağımsız ve tarafsız bir göz ile  tespitinin yapıldığı işlemlerin bütünüdür.

 

Bu işlemler Sırayla,

1-)  Yanal Kayma Testi

2-)  Fren Testi

3-)  Süspansiyon Testi

4-)  Motor Mekanik Testi

5-)  Diagnostic Test

6-)  Kaporta Boya Testi

7-)  Dyno Testi

😎 Airbag Kontrolleri

 

Neden Ekspertiz Yapılmalıdır?

Araç sahipleri  kendi bilgileri ve  tecrübelerine  ayrıca satıcının kendi beyanına  dayanarak almış oldukları araçlarında sonradan ortaya çıkan masraflar ile mağdur  olmaktadırlar özellikle boya ve kaporta da tespit edilen hasarlar araç değerinde büyük kayba yol açmaktadır. Bu mağduriyetin yaşanmaması için Ekspertiz servisleri  tamamen bağımsız ve tarafsız, uzman kişilerden oluşmuş, uluslar  arası kalite standartlarında  2. el araç piyasasına hizmet vermek için kurulmuştur.

 

 

UMRAN’DA EKSPERTİZİN AŞAMALARI NELERDİR?

 

Yanal Kayma Testi;
Araç seyir halindeyken güvenli bir yolculuğun gerçekleşmesindeki en  önemli etkenlerden  biri ön ve arka dingillerdeki toe açılarının standartlara uygun olmasıdır. Bu uygunluğun  ölçülebilmesi amacı ile yapılan teste yanal kayma testi denir. Ölçümlendirme sayesinde araç  tekerleklerinin  yol üzerindeki hareketinin dengede olup olmadığının  tespiti yapılmaktadır.

 

Fren Testi;
Fren testi aracın farklı hızlarda ve her türlü yol koşullarında güvenli bir şekilde frenlemenin gerçekleşip gerçekleşmediğinin tespiti için yapılan ölçümdür. Frenleme performansını değerlendirmek için yapılan testler; farklı yük, farklı hız, farklı sıcaklık, farklı pedal kuvveti/fren basıncı uygulanarak ataletli dinamometre üzerinde gerçekleştirilir.

 

Ölçümlendirilen Değerler ise sırayla;

-Frenleme esnasındaki sıcaklıklar,

-Aşınma, sürtünme ve sürtünme katsayısı,

-Fren sıvısı sıcaklığı,

-Fren zayıflaması sınırı,

-Termik çatlaklar,-

-Termik genleşme,-

Disk kalınlık değişimi [DTV], konikleşme ve çarpılma,

-Kızgın nokta ve kızgın bant oluşumu ve kritik hız sınırının tespiti.

 

Süspansiyon Testi;
Süspansiyon testi ile araç amortisörlerinin sağlamlık kontrolü süspansiyon denge kontrolü gürültü sorgulaması ve maksimum yer değiştirme kontrolleri yapılır. Bu ölçümlendirme sayesinde aracın sağlam bir yol tutuşuna sahip olup olmadığı  test edilir.

 

Motor Mekanik Testi;
Aracın mekanik aksamlarının sağlamlığının ve güvenilirliğinin standartlara uygunluğunun ölçümlendirilmesi  için yapılan testlerin bütününe motor mekanik testi denir.

 

Bu ölçümlendirmeler sırayla;

Motor kulakları, Rot-Rotil kontrolleri, Kavrama Kontrolü,Şanzuman kulakları, Debriyaj boşluğu, Debriyaj Hidrolik durumu, Motor yağ kaçakları, Ön arka balatalar, Alt takım kontrolleri, Şanzuman yağ kaçakları, Yağ filtresi, Benzin depo kontrolü, Ön arka amortisörler, Hava filtresi, Egsoz kontrol, Motor soğutma sistemi kontrolü, Lastiklerin durumu, Salıncak traverslerin kontrolü, El freni, Akü Kontrolü, Bağaj Havuzu, Motor yağı, Podye, Taban sacı, Şase

 

Dyno Testi;
Aracın tekerleklerine aktarılan beygir ve tork değerlerinin  ölçümlendirilmesi için yapılan teste dyno testi denir. Motorun hangi devirde ne kadar güç ürettiğini, bu gücün şanzuman diferansiyel ve aks aktarma organlarına iletirken ne kadar güç kaybı oluşturduğunun grafik halinde ölçümlendirilmesini yapar. Bu sayede takometre ve hız oranlarındaki hataların belirlenmesinde büyük katkı sağlar.

 

Diagnostic Testi;
Araç üzerinde var olan elektrik ve elektronik donanımlarının çalışması esnasında meydana gelen arızaların arıza tespit cihazları ile ölçülüp test edilmesidir.     

 

Kaporta Boya Testi;
Aracın boya mikron kalınlıkları ölçülerek orijinal boyasında  ve kaportasında meydana gelen hasarların fabrika değerleri arasında oluşan farklılıkların ölçümü için yapılan testtir.

 

 

PEKİ UMRAN KOCAELİ NASIL BİR PRENSİPLE ÇALIŞIYOR?

Diğer tüm bayiler de olduğu gibi Umran Kocaeli’de de uzman bir ekiple hizmet veriyoruz. Servis Müdürü her konuya hakip ve devamli müşterilerimizin yanında, onun dışında bünyemizde, müşteri temsilcisimiz bulunuyor. Tüm sorun ve sıkıntılarla müşteri temsilcimiz ilgileniyor. Araç kabul de müşterimizi karşılayan bir personelimiz var. Yardımcı personelimiz müşterimizin araçları ekspertizden geçerken çay kahve ikramlarını yapıyor. Bunların dışında da 2 boya-kaporta teknisyeni , 2 motor-mekanik teknisyeni araçların kontrolünü gerçekleştiriyor. Tüm testler son model makinelerle yapılıyor. Kocaeli tek 4*4 testi de bizde mevcut.

UMRAN OLARAK YAPTIĞINIZ DİĞER ÇALIŞMALARDAN BAHSEDER MİSİNİZ?

Biz Umran olarak sosyal ve kültürel projelerinde yanında olmaya çalışıyoruz. Bunun yanında müşterimiz için de çeşitli kampanyalar düzenliyoruz. Servetiye’de yapılan Yaz festivaline ve 23 Nisan’da da Çocuk Futbol Şenliğine sponsor olduk. Gölcük ve il genelinde sosyal ve sportif faaliyetleri özellikle desteklemeye çalışıyoruz. Bunun yanında yapılan çekiliş ile müşterilerimize sıfır araba hediye ettik. Bu tarz kampanyalarımız ve sponsor desteklerimiz sürecek.

 

PEKİ EN ÖNEMLİ KONUYA GELELİM. BU KADAR PROFESYONEL BİR OTO ERKSPERTİZ NE KADAR?

Şimdi Umran olarak tam bağımsız, hiç bir spekülasyona maal vermeden oto ekspertiz yaptığımızı belirtmek istiyorum. Zaten araç alıp satanlar buraya geldiklerinde ilk dakikadan itibaren farkı hissedecekler. Hiç bir şeyi şansa bırakmıyoruz. Tüm bunları göz önüne aldığımızda mahalle arasında bu işi yapanla aynı fiyata 150 TL ekspertiz yapıyoruz. Verdiğimiz raporun her zaman arkasındayız. Hata olursa müşterilerimizin tazminat hakkı bulunuyor. Önceliğimiz güven.

 

SON OLARAK NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

İnsanlar binlerce lira ödeyip 2.el araçlar alıyor. Bu işi şansa bırakmamak için tüm araç alıp satanları oto ekspertiz yaptırmalarını öneriyorum. İşlerini şansa ve söze bırakmasınlar. Bizim gibi işinde uzman, bağımsız, Türkiye genelinde bayileri olan firmaları tercih etsinler. Bu iş kesinlikle şakaya gelmez. İkinci el de bir çok hile duyuyoruz. Bunu önlemenin yolu oto ekspertizden geçiyor. Bize kendimizi anlatma şansı verdiğiniz için size de çok teşekkür ediyorum. Umarım bu röportaj ile bir çok insanı da bilinçlendirmiş olacağız.

 

 

UMRAN REZERVASYON TELEFON: 444 5 417 – GSM: 0 541 413 01 41

UMRAN ADRES: Karadenizliler Mahallesi, D-130 Karayolu üstü, No: 272 İZMİT – KOCAELİ

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

26 − 24 =