METEOROLOJİ DUYURDU! KOCAELİ BEYAZA BÜRÜNECEK

Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğünün kar tahmini değişti. Dün açıklanan haftalık raporda 2 gün olan kar yağışı, 3 güne çıktı. İşte gün gün hava durumu…

Kocaeli’de ocak ayının son haftasına kadar yaşanan yazdan kalma günler, artık sona erdi. Erik ağaçlarının dahi meyve verdiği, doğada ilkbahar çiçeklerinin açtığı o günlerin ardından soğumaya başlayan hava, yüksek kesimlerde kar yağışını başlattı. Şubat ayına girmemizle birlikte, daha düşük yükseklikteki noktalarda da az da olsa kar yağışı görüldü. Yuvacık Barajı’ndaki doluluk oranının düşmesi, barajda 70 günlük su kalması, Kocaelilileri tedirgin ederken kent geneli için beklenen kar tahmini dünkü haftalık raporda geldi. Dün açıklanan raporda 2 gün kar yağışı öngörülüyordu ancak bugün yenilenen rapor, karlı gün sayısını artırdı. 1 hafta boyunca yağışlı geçecek olan Kocaeli’de bu 7 günün üçünde kar yağışı, diğer 4 gününde ise karla karışık yağmur beklentisi var. Karla birlikte, özellikle gece sıcaklıkları sıfır dereceye, hissedilen sıcaklık ise eksi derecelere inecek. İşte haftalık hava durumu…

 

3 Şubat Cuma günü yani yarın 24.00-06.00 saatleri arasında karla karışık yağmur var. Saat 06.00-09.00 arasında yağış duracak, saat 09.00-15.00 arasında yağmur etkili olacak. Saat 15.00’ten sonra ise karla karışık yağmur bekleniyor. Sıcaklık, en düşük 3, en yüksek 7 derece seviyesinde seyredecek.

 

4 Şubat Cumartesi günü, karla karışık yağmur var, sıcaklık en düşük 2, en yüksek 7 derece.

 

5 Şubat Pazar günü, kar yağışı kent genelinde başlayacak, sıcaklık en düşük 2, en yüksek 4 derece olacak.

 

6 Şubat Pazartesi günü de kar yağışı sürecek, sıcaklık en düşük sıfır, en yüksek 4 derece seviyesinde seyredecek.

 

7 Şubat Salı günü için daha önce karla karışık yağmur tahmininde bulunulmuştu ancak bu tahmin, bugün yenilenen raporda değişti. Yeni tahminde, karın yanından yağmur kalktı. Salı günü de etkili olacak kar, gündüz sıcaklığını bir derece daha aşağı çekecek, en düşük sıcaklık 1, en yüksek sıcaklık 3 derece olarak hissedilecek.

 

Orta vadeli tahminlere baktığımızda 8 Şubat Çarşamba ve 9 Şubat Perşembe günü, karla karışık yağmur bekleniyor. Ancak ilerleyen günlerde yenilenecek hava tahmin raporunda, karla karışık yağmurun yerini kar alabilir.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 1 =