NURTEN TURNALI’YLA BİR DÖNEM DAHA

NURTEN TURNALI’YLA BİR DÖNEM DAHA

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Olağan Genel Kurul toplantısı  Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Genel Kurulda mevcut Başkan Nurten Turnalı üyelerin oylarıyla güven tazeledi.

Katılım yoğun oldu

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Olağan Genel Kurul toplantısına Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, İlçe Müftüsü İlyas Öztel, Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilse Saral ve Bayan Muhtarlar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şube Başkanı Mehmet Arslan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Saime Yelken,  CHP Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ve Yönetimi, İYİ Parti Kadın Kolları Başkanı Cahide Uslu, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri katılım sağladı.

Turnalı“Gölcük’e ve Gölcüklü Kadınlarımıza Ne Yapabiliriz İle Çıktık Bu Yola”

Genel kurulda ilk söz alan Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı konuşmasında, “Yerel gündem 21 süreciyle başladığımız çalışmalarımızı Kent Konseyi Kadın Meclisi çatısı altında birlikte yol aldığımız arkadaşlarımızla beraber Gölcük’e ve Gölcük’lü kadınlarımıza yönelik ne yapabiliriz diye çıktığımız bu yolda birbirinden değerli birçok projeye imza attık. Ev hanımlarımıza yönelik el sanatları kurslarımızla, sosyal sorumluluk projelerimizle, eğitim ve bilgilendirme seminerlerimizle, el emeği pazarıyla, bahar şenliğimizle, Gölcük Belediyemizin projelerinde her kesimden kadınlarımızla birlikte hareket ederek, toplumumuzdaki kadın faktörünü ortaya koyduk. Tabi bunları Gölcük belediyemizin ve belediye başkanımızın destekleriyle yaptık. El emeği pazarımızda; ilk gün ki gibi azimle her cuma Gölcük, cumartesi günleri ise Değirmendere’de kadınlarımızla çalışmaktayız. Ayrıca kadın meclisi tiyatro grubumuzda başarılı oyunlarıyla bizi hep mutlu etmektedir. Acısıyla tatlısıyla 16 seneyi geride bıraktık. Sizlerin huzurunda bir kez daha tüm arkadaşlarıma en içten dileklerimle teşekkür ediyorum. Daha güzel ve verimli projeler, çalışmalar bizleri bekliyor. Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisinin çok daha güzel projelere imza atacağına inancım tam. Her zaman her alanda bize destek ve yanımızda olan Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer’e ve Kent Konseyi Başkanımız Sayın Dr. Metin Şentürk’e teşekkür ediyor, genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.

Şentürk, “Nurten hanıma ve yeni yönetimine çalışmalarında başarılar diliyorum”

Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, “Sözlerime şehitlerimize Allah’tan Rahmet, yaralı askerlerimize şifalar dileyerek başlamak istiyorum. Ülkemiz gerçekten sıkıntılı günlerden geçiyor. Bu dönemde birlik ve beraberliğimiz gerçekten önemli. Güçlü bir Türkiye, güçlü kamu kuruluşlarıyla, güçlü yerel yönetimle ve STK’larla daha güçlü olacaktır. Bu anlamda belediyeler kanununun 76. Maddesiyle kurulan Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisimiz de Gölcük’ümüzde her dinamiği bünyesinde barındıran kente dair her şeyin konuşulduğu demokratik bir ortamdır. Bu anlamda kendi kimliğine ve kültürüne çok önemli katkılar yapıyor. Bugüne kadar çok güzel çalışmalar yaptılar.  Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Belediyemiz her konuda Kent Konseyimizin ve kadın meclisimizin arkasındadır. Çok daha güzel işlere hep birlikte imza atacağımıza eminiz. Bu anlamda ben Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer’e, Kaymakamımıza, kamu kurumlarına, tüm STK’lara buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Bu güne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı Nurten Turnalı’ya ve ekibine teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek olan oluşumun da Gölcük için kent kimliğine, kültürüne çok önemli katkılar vereceğine şimdiden eminim. Hayırlara vesile olmasını diliyorum”  dedi. 

Başkan Sezer, “Başarılar Diledi”

Ardından söz alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer konuşmasında, “Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kadın Meclisimizin üyesi olan kadınlarımızla belirli zamanlarda periyodik olarak bir araya geliyoruz. Eğer biz Gölcük’ü belli bir noktaya getireceksek, geliştireceksek; sanat, spor, kültür anlamında dinamik bir Gölcük oluşturacaksak bunu ancak kadınlarımızla birlikte yapabiliriz. Ben bu enerjiyi daha önce yaptığımız toplantılarda gördüm, şu anda da aynı şekilde görüyorum. Kadınlarımızda bu enerji var. Biz de Allah’ın izniyle sizlerden gelen bu enerjiyle, gayretle elimizden gelenin en iyisini hep birlikte yapacağız. Ben buna yürekten inanıyorum. Bu zamana kadar bu mecliste görev yapan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek arkadaşlarıma da şimdiden başarılar diliyorum.  Bu arada şimdiden tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik etmek istiyorum. Sosyal anlamda, ticarette, iş alanında her anlamda kadınlarımızın aktif olarak görev aldıkları ve hak ettikleri değerleri buldukları günleri inşallah hep birlikte yaşayacağımızı ancak bunun için de birlikte gayret etmek ve mücadele etmek zorunda olduğumuzu yinelemek istiyorum. Memleketimiz gerçekten zor bir dönemden geçiyor. Ordumuz şu an yurtdışında Bahar Kalkanı Operasyonunu yürütüyor. Ancak burada bu toplantıyı huzur içinde gerçekleştirebiliyorsak ordumuzun hayatını feda ederek kahraman askerlerimizin mücadelesi sayesinde bunu yapıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman ordumuza da muvaffakiyetler diliyorum. Toplantının ve genel kurulun tekrar hayırlara vesile olmasını diliyorum’ diyerek konuşmasını tamamladı.

“Yeniden Başkan”

Konuşmaların ardından Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu seçimi yapıldı. Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri kongrelerine tek başkan adayı olarak katılan mevcut başkanları Nurten Turnalı’yı yeniden başkanlığa seçti. Başkan Turnalı, kongre sonunda kısa bir teşekkür konuşması yaparak, kendisini yeniden başkanlığa seçen yönetimine teşekkür ederek, ‘Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bundan sonra da elimizden geldiğince en iyi çalışmaları yerine getirip, Gölcük’ümüze güzel katkı sağlayacağız’ dedi.

Nurten Turnalı’nın yeni Yönetim Kurulu Listesi;

Ayşe Ellibeş, Nuray Günay, Kamile Gölbaşı, Müzeher Değer, Belgin Abanoz, Nazire Gürel, Zeynep Dalman, Emine Temiz, Selma Cebeci, Emine Kaya, Narin Arpa, Rahime Özcan, Nermin Sıdal, Berrin Kızılkaya, Melek Altun, Deniz Kocaman, Ülkü Subaş, Aynur Kalyoncu, Zeliha Cüre, Hatice Özener

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

59 + = 62