GÖLCÜK’TE BU EĞİTİMLERİ VEREN İLK KURUM OLACAĞIZ

GÖLCÜK’TE BU EĞİTİMLERİ VEREN İLK KURUM OLACAĞIZ

Kavaklı Mahallesinde açılışa hazırlanan Deniz Yıldızı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin iki ortağı Belgin Abanoz,  Mesut Volkan Sezgin, ve eğitmenler gazetemizi ziyaret etti.

Belgin Abanoz ve Mesut Volkan Sezgin tarafından Gölcük Kavaklı Mahallesinde Deniz Yıldızı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi eğitime başladı.  Kurumun resmi açılışı 19 Ekim Cumartesi günü yapılacak.

120 ÖĞRENCİ VAR
Belgin Abanoz; “Deniz Yıldızı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Gölcük Kavaklı Mahallesinde eğitime başladı. Şuan itibari ile 120 öğrencimiz var. Zaten birçok öğrenci kendi öğrencimizdi.  Bunun yanı sıra Körfez,  Derince’den de gelen öğrencilerimiz var. Dört alanda eğitim veriyoruz. İşitme, Down Sendromlu, otizm ve dil öğrenmek için 4 alanda hizmet eğitimini veriyoruz. Uzman eğitimci kadromuz var dedi. Okulumla ilgili hiç bir veli görüşmesi yapmadım henüz.

GÖLCÜK’TE HİÇ BİR KURUMDA BU FAALİYETLER YOK
Abanoz “Kültür sanat faaliyetleri adı altında Gölcük’te yapılmayanı yapıyoruz. Hiçbir Rehabilitasyon merkezinde olmayan eğitimlerle fark yarattığımızın altını çizebilirim.  Özel eğitimcilerden biz ayıranda bu eğitimlerimiz olacak.

Okulda işitme, down sendromu, otizm ve özel öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerimizle bir aradayız. Kültür sanat faaliyetleri, perküsyon, müzik, folklor, modern dans eğitimlerimiz oluyor. Bu eğitimler ailelere ücretsiz olarak veriliyor. Özel eğitimci ve alan mezunları ile çalışıyoruz. Şuanda 120 öğrenciye hizmet veriyoruz. Körfez’den Derince’den birçok yerden öğrenci geliyor. Kocaeli’nin her ilçesine servis imkanı sunuyoruz ve herhangi bir ücret almıyoruz. Aralık ayı için bir müzikal hazırlığımız var. Türkiye’de bir ilk olacak

Ritim grubumuz var. Ozan hocayla anlaştık. İkinci kademede haftanın 5 günü spor faaliyetlerini yaptırıyoruz. Buda velilerimize sağladığımız ekstra bir imkan sağlamaya çalışıyoruz. Yani normalde haftada 2 gün eğitim vermemiz gerekiyor. Fakat o bireysel eğitim masa başında uzmanlarla alınan eğitim, ben bunun yeterli gelmediğini düşünüyorum.  Biz bunu dernekte yapıyorduk.  Ama şimdi kurumumuz var ve bu çalışmalarımızı artık kurumumuzla hayata geçiriyoruz.  Kurumda çocukların sosyalleşmesi için haftanın 5 günü ister müzik, ister folklor, ister spor gibi benzeri çalışmalar yapılacak. 8 uzman eğitimcilerimizle birlikte toplam 15 personelle hizmet vereceğiz” dedi.

HADİSEYE DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARIN EN BÜYÜK HAYALİYDİ

Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz, bugün özel çocukların en büyük hayalini gerçekleştirecek. . Down sendromlu çocukların en büyük hayali olan ünlü sanatçı Hadise’yle buluşma istekleri gerçek oluyor. “Abanoz müjdeli haberi dün gazetemizde verdi. “Sonunda hayaller gerçeğe dönüşüyor diyen Abanoz, şimdi içim çok rahatlayacak” dedi.

       

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 6