DENİZ YILDIZI’NA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Deniz Yıldızı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, dün Denizevler Mahallesi’nde eğitim binasında, Gölcük’ün, şahit olduğu en kalabalık açılış törenine şahit oldu. Açılış, renkli görüntülere sahne oldu. Deniz Yıldızı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, dün Denizevler Mahallesi’ndeki eğitim binasında  gerçekleştirilen törenle açıldı. Kurum açılışına Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, Gölcük Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Türk Kızılayı Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, ünlü oyuncu Şenol İpek, Rap sanatçısı Erdem Tuncer, Kocaeli Üniversitesi Türkçe Topluluğu, Kocaeli Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü, kurum yöneticileri Belgin Abanoz, Mesut Volkan Sezgin ve kurum personelleri, öğretmenler, özel çocuklar, aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“VAR GÜCÜMLE, SON NEFESİME KADAR SİZİNLEYİM MELEKLERİM”

Mini bir konserle start alan açılış sonrasında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı’mız okundu. Programın devamında, Kocaeli Üniversitesi Türkçe Topluluğu ve Genç Girişimciler Kulübü üyesi öğrenciler, Barış Pınarı Harekatı’na destek amacıyla bir oratoryo düzenledi.

Belgin Abanoz, yaptığı konuşmada “Ben 20 yıldır bu mesleği yapıyorum. Bir annenin, babanın evladı için neler istediğini ve beklediğini, anne olmadan öğrendim. Anne olduktan sonra, anne ve babaları daha iyi anladım. Empati yaptım. Böylelikle beklenen ve istenenleri daha iyi anlıyoruz. Ailelerin kaygısına karşı kolları sıvamaya karar verdim. Merkezimiz, beklenenleri hayata geçirmek için atılmış bir adımdır. Bireysel eğitimlerin yanı sıra perküsyon, folklor, yüzme, müzik, jimnastik gibi birçok aktivitelere ücretsiz eğitimleri ekleyerek çocukların motivasyonunu üst seviyelere çıkarmaya çalışıyoruz. Bize özel Deniz Yıldızına özel eğitimlerdir bunlar. Ailelerimizi desteklemeye çalışırken özel öğrencilerimizin hayatına önemli bir dokunuş yapmayı amaçladık. Deniz yıldızı hikâyesinden yola çıktık. Sadece çocuklarımıza değil ailelerinin hayatına dokunduğumuzu da belirtmek isterim. Temel prensibimiz Gönüllülük esası.dır. Çıktığım bu yolda beni destekleyenler oldu. Bu yolculuğun hiç kolay olmadığını düşündüğüm an bu yola gönüllü olan Mesut Volkan Sezgin ile başladık. Kendisine beni anladığı için çok teşekkür ediyorum. Benim hikayemde; Sabır, Emek, Şükür, Sevgi, Saygı ve çok çalışmak, Üretmek var. Meleklerimizin hayatlarına dokunabilmek adına açılışını gerçekleştirdiğimiz merkezimizde yanımızda olan sevincimizi, gururumuzu paylaşan gönül dostlarımıza sonsuz teşekkür ederim, çocuklarımıza destek vermek amacıyla çalışmalarımıza var gücümle, son nefesime kadar devam edeceğim” dedi.

“KENDİLERİNİ GÖNÜLDEN ALKIŞLIYORUM”

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “Şu ana kadar izlediğimiz etkinliklerde hepimiz duygulandık. Hepimiz buradan pay aldık. Belgin Abanoz da elimizde büyüyen bir kızımız. Gölcük’te birçok insan, kendisini downsendromlu çocuklarla ilgilendiği süreçte tanımıştır. Belediyecilik döneminde de kendisiyle çok karşılaştık. Birçok eğitim kurumunda görev aldı. Onlarla üzüldü ve sevindi. Hep hayali vardı. Bu hayali nihayet gerçekleşiyor. Ben kendisini tebrik ediyorum. Geleceğimiz ve umudumuz çocuklardır. Bu coğrafyada sağlıklı ve mutlu, huzurlu yaşamaları ortak amacımızdır. Bu vesile ile bir kez daha Belgin Abanoz’un şahsında, görevli tüm eğitmen ve görevli kardeşlerimize teşekkür ediyor, kendilerini gönülden alkışlıyorum” dedi.

“GÖLCÜK’ÜN, FARKLILIĞINI ORTAYA KOYDUĞU BİR SAHNE”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Çok ciddi bir katılım var. Burada bu katılımla Gölcük’ün farklılığını ortaya koyabilmesi açısından çok memnuniyet verici bir sahne olduğunu söylemek istiyorum. Bizler anlayış olarak temel hedefimizin adaleti gerçekleştirmek olduğunu söylemiştik. Bunu da istişare yaparak liyakatli bir ekiple gerçekleştireceğimizi söyledik.

Adalet tüm hemşerilerimiz açısından eşit davranmayı gerektirir. Ancak çocuklarımız, kadınlarımız ve özel olarak pozitif ayrımcılık yapılması gereken kesimler yönünden farklı davranacağımızı söyledik. Bu farklılıklardan biri de açılışını yaptığımız bu merkezdeki genç kardeşlerimizdir. Bizim önceki dönem belediye başkanımız döneminde faaliyete geçen ve Türkiye’de bir örnek olan engelsiz yaşam merkezimiz var. Bu bizim Gölcük açısından bir gururumuzdur. Geçenlerde burada tüm engelli hemşerilerimizin sağlık taramasını gerçekleştirdik. İşitme engelliler futbol kulübümüz var. Hem futbol hem de voleybol branşını belediye bünyesine aldık. Topçular Mahallesi’nde bulunan, çocuklarımızın eğitim gördüğü tek katlı prefabrik bina yerine Çiftlik Mahallesi’ndeki binada eğitim görecekler. Gölcük farklı bir yer. Sanat, kültür ve spor açısından farklı bir ilçe. Ancak özellikle pozitif ayrımcılık yapılması gereken kesimler yönünde de titizlikle hareket eden bir yer.

Belgin Abanoz’u da downsendromlular derneği zamanından bugüne kadar kendisini tanıyor, gayretlerini biliyorum. samimi bir gayreti söz konusu. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Merkezin kendilerine ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘BÜTÇENİN ÖNEMLİ BİR KISMI EĞİTİME AKTARILMAKTADIR’

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut; Yakın zamana kadar engelli çocukları olan aileler, çocukları ile ilgili yapacakları etkinliklerde çok ciddi bir sıkıntı çekiyorlar, hatta çocuklarını toplumdan uzak tutuyorlardı. Ama günümüzde gelinen noktaya baktığımız zaman yavrularımızın rehabilitesi için devletimiz okullarının ve özel kuruluşların sayısındaki artış ile artık bu yavrularımız, yaşıtları gibi eğitim alıyor, sporla ilgileniyor, sanatla ilgileniyor ve kendilerine toplumda bir yer ediniyorlar. Engelli futbol takımlarımız, basketbol takımlarımız uluslararası başarılar elde etti. Bunlar, bu kesime yönettiğimiz pozitif ayrımcılığın birer sonuçlarıdır. İnsanoğlu istediği zaman yapamayacağı bir şey yoktur. Bir Fransız editör beyin kanaması geçiriyor, beyin fonksiyonları yerinde fakat fiziki olarak sadece sol göz kapağını hareket ettirebiliyor. Terapisti ile beraber çalışarak bir kitap yazıyor. Sol göz kapağını oynatmak suretiyle harfleri terapisti yazıyor. Kendi hayatından bir biyografik bir kitap hazırlıyor. İnsanoğlu yeter ki istesin. Başaramayacağı, engelleri ortadan kaldıramayacağı bir şey yok. Merkezin çocuklarımıza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘DAVETİ ALDIĞIMDA KOŞARAK GELEBİLECEĞİMİ SÖYLEDİM’

Ünlü oyuncu Şenol İpek, “Meleklerime öncelikle çok teşekkür ediyorum. 22 yıl önce ben bu yolculuğa başladığımda birçok aile, çocuklarını dışarı çıkarmak istemiyordu. Bugün gelinen noktada ülkemizde özel çocuklarımız için çok şey yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Bu daveti aldığımda koşarak gelebileceğimi söyledim. Biz geçen sene, uluslararası down federasyonu olarak çok önemli bir şey yaptık. Hep birlikte önce meclise gittik. Tüm makamlarla görüştükten sonra Afrin’e, Mehmetçik buluşmasına gittik. İnşallah bu sene yine nasip olursa, Sayın Cumhurbaşkanımızdan haber bekliyoruz, downsendromlu ve otizmli kardeşlerimizle sınır hattına gideceğiz. Mesleğimiz ve işimiz gereği Türkiye’nin dört bir yanına gidiyoruz. Gölcük’te gerçekten inanılmaz bir birliktelik var. Burada olan herkese çok teşekkür ediyorum. Herkes burada ve birlik içerisinde. Onların Mehmetçik’e vermiş olduğu morali görmeniz gerekiyor. Özel çocuklarımızda eğitimin ne kadar olduğunu, yakın zamanda başlayan bir diziden de görüyoruz. Ben bu merkezde emeği geçen başta Belgin Abanoz’a ve kurum yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bir gün değil, her gün diyoruz. Sevgiler ve saygılar sunuyorum” dedi.

AÇILIŞ KURDELESİ ÖZEL ÇOCUKLARLA KESİLDİ

Konuşmaların ardından özel çocuklar, şarkı eşliğinde vals yaptı ve davetlilerin büyük bir alkışını aldı. Sonrasında, yakın zamanda vizyona giren bir filmde de sahne alan rap sanatçısı Erdem Tuncer, çocuklarla birlikte sevilen şarkılarını söyledi. Son olarak merkezin açılışı, protokol ve özel çocukların kurdeleyi kesmesi ile gerçekleşti. Kentimiz son yıllarda yaşanan en kalabalık açılışa şahitlik etti. Açılış, siyasi erkanı, tüm stk’ları, dernekleri, hatta sanat camiasından isimleri ve vatandaşı bir araya getirdi. Gölcük Pazar Günü çok renkli ve kalabalık bir açılışa şahitlik etti.

Gölcük Vizyon Gazetesi olarak Deniz Yıldızı’na hayat veren Belgin Abanoz ve ortağı Jumbo Künefe Kartepe Şubesi işletme sahibi, başarılı iş adamı Mesut Volkan Sezgin’e, başarılar diliyoruz.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

93 − = 83