Down Cafe’nin Startı Verildi

Gölcüklüler  bugün çok önemli bir kahvaltıda buluştu. Kahvaltının amacı Gölcük’ün özel çocukları için açılan Down Cafe’nin,  değirmendere sahiline taşınması için yapılan yardım kampanyasının startını vermekti.

Açıldığı günden bu yana Gölcüklülerin destek olduğu Down Cafe için düzenlenen yardım kahvaltısına Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Yıldırım Sezer,  siyasi parti ilçe başkanları, mahalle muhtarları ve Gölcük’lü iş adamları katılım sağladı.

Bu önemli toplantıda  Down Cafe için start verildi

Kahvaltıda ilk konuşmayı Gölcük Down Cafe’nin kurucusu Belgin abanoz yaptı. Belgin Abanoz “Ben Fransa’da doğdum büyüdüm ve orada ana okul öğretmenim sayesinde bu yolu çizdim öğretmenimi çok sevdiğim için hayatımda başka bir iş yapma isteğim, hiç olmadı ve bana o öğretmenim adeta ışık oldu.  Aslında benim gelecekteki hayatımı o hazırlamış oldu. Burada da bu yol üstünden devam ettik, bu yolu çizdik ben bu görevi kendi adıma üstlendim sonrasında çok kalabalık olmayan bir yönetim kurulumuz oluştu.  Yönetim kurulundan bir kurucumuz,  zaten bir aile. Yusuf Sirmen,  benim yol arkadaşım gerçekten eksiğimi tamamlayan kişi gecesini gündüzünü katan bir kişi,  o yüzden çok zahmetli çok zor bir yolda yürüdüğümüzü özellikle vurgulamak istiyorum.  Gölcük’te cafeyi açarken hep çocukları toplumsal hayata adamayı hedefledik sadece down sendromlu öğrencilerden oluşan bir grubumuz yok otizmli zihinsel engelli hafif düzeyde zihinsel engelli olup dış görünüşü gayet normal olan öğrencilerimize de yön vermeye çalıştık.

ve kısa bir dönem geçen hafta yaşanmış bir olay var biliyorsunuz dış görünümü normal olup aslında otizmli bir genç saldırıya uğradı bizim ney yapmak istediğimizi aslında burada daha fazla anlayabilirsiniz bir çok öğrencimiz bu geçen hafta yaşanan olayları yaşayan öğrencimiz var aslında ama biz onları yaşamamaları için onlara gölcükteki cafede yer verdik tabiiki imkânlarımız ciddi anlamda kısıtlıydı gölcükte kendimizi duyurabilmek çok kolay olmadı ama hep kulaklıklarımızı tıkayarak yastığa kafamızı rahat koyarak biz bu yola devam ettik ve devam ettik ve devam edeceğiz sonuna kadar daha büyüğünü açık onlara daha fazla yer vermek istiyoruz

fakat biliyorsunuz ki bu birkaç kişiyle olacak iş değil, her biriniz bir yola baş koydunuz her biriniz bir amaç için ilerliyorsunuz,  bizimde amacımız bu,  bizim yaşamımız bizim yönümüz bu,  benim işim değil benim mesleğim değil,  bu bizim yaşam tarzımız çocuklarımla ailemle yol arkadaşlarımla yaşam şeklimiz bu, çok resmiyet istemeyen bir iş aslında

Gölcük Gebze’den sonra ikinci bölge seçildi en fazla engelli oranı olan en fazla down sendromlu olan bu Kocaeli valiliğinin araştırmasıyla ortaya çıkan veri tabanının sonucudur.  TBMM de biliyorsunuz bir komisyon oluşturuldu ve bu komisyonun sonucunda yapılan araştırmalarda Gölcük 2. Bölge seçildi.

sadece belediye ya da kaymakamlığımızın üstleneceği bir görev de değil bütün vatandaşlarımızın üstüne alınması gereken bir görev aslında biz bugün bu görevi gönüllü olarak yürütüyoruz.  Gönüllü olarak da yürütmeye devam edeceğiz,  fakat gerçek anlamda desteğinize ihtiyacımız var manevi anlamda da desteğiniz ihtiyacımız var ve ben yanımızda olan destek olan kaymakamımız, belediye başkanımız olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Belediyeye bağlı açılan bir cafe,  biz gönüllü olarak bu yola çıktık dediğim gibi bu hepimizin görevi çünkü torunlarınız çocuklarınız bir down sendromlu olmayacak diye bir şey yok.  O yüzden bizim gibi gönüllü olarak yola çıkmış kişilerin ciddi anlamda desteğe ihtiyacı var hepinize burada olduğunuz için teşekkür ederim” dedi.

Veli “Sayın Kaymakamım, Belediye Başkanım değerli siyasi parti temsilcileri ve kıymetli misafirlerimiz bugün burada özel gereksinimli birey annesi olarak burada bulunmaktayım.  oğlum down sendromlu değil bir otizmli ama bütün özel gereksinimli bireyler gibi ortak hayatalar ortak sorunlar yaşıyoruz çocuklarımız hasta değiller sadece insan olmanın farklı hallerini yaşıyorlar bize düşen de onların yanında olmak ve toplumsal farkındalık yaratmak için mücadeleye devam etmek.  Türkiye’nin her yerinde belediyelerin ve vakıfların desteğiyle kurulan Türkiye’nin en sevimli ve samimi olarak isimlendirdiğim bu cafeler,  farkındalık için en güzel örnek.  Bunlardan biri de ilçemiz de Belgin Abanoz önderliğinde açıldı.  Bildiğiniz üzere bu cafe lerde;  down sendromlu, otizmli, zihinsel,  özel gereksinimli çocuklar için iş imkânı sunuluyor. Çocuklarımız sosyalleşiyor, birçoğu bu sayede takıntılarından kurtuluyor,  özgüvenli ve mutlu bireyler oldukça ailelerinin mutluluğu da katlanıyor. Gerçek sevginin ellerinde,  siparişlerinizi vereceğiniz, huzur dolu bir şekilde ayrılacağınız hayatın bütün kötülüklerinden uzaklaşıp insan olmanın özünü göreceğinizden eminiz.”

BAŞKAN SEZER; “2017’DE YANINIZDAYDIM, BUGÜN DE YANINIZDAYIM”

Gölcük Belediye Başkanı Yıldırım Sezer; “Down cafenin 2017 yılında açılması bizi çok mutlu etmişti. O zaman siyasetin içinde değildim,  ama belgin hanımın o zaman da yanındaydım,  bugün de yanlarında olacağız.  Bu sadece aslında Down Sendromlu çocuklarımızla ilgili olarak değil.  Dün Büyükşehir meclisinde de,  gündeme gelmişti,  bizim Gölcükte’ki otizmli çocuklarımızın okuduğu bir okul var  topçular mahallesinde,  çocuklarımızın fiziki koşullarına uygun olmadığından dolayı biz kendi imkânlarımızla belediyemize ait İhsaniye’de ki bir binayı boyasına kadar hazırladık. Çocuklarımızın eğitim görmelerini sağladık,  şuan çok mutlular aynı şekilde,  yeni açılacak olan dernek binasına da çocuklarımız açısından çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.  Dernek olarak bunun yapılmasını,  her zaman hem kurumsal olarak,  hem de kişisel olarak yanında olduğumuzu söylemek istiyorum.  Bu toplulukla bilirlikte olmaktan mutlu olduğumu ve sizlerin de buraya gelmek için teşrif ettiğinizi için hepinize ayrı ayrı teşekkür ettiğimizi söyleyerek tekrar hoş geldiniz sefalar getirdiniz bu toplantı hayırlara vesile olsun” dedi.

GÖLCÜK KAYMAKAMI KARABULUT; KOCAELİ’DE ÖRNEK TEŞKİL EDİYORUZ

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut; “Sayın Belediye başkanım,  velilerimiz,  muhtarlarımız,  basınımızın temsilcileri, hanımefendiler,  beyefendiler,  geleceğimizin temelini attığı sevgili gençler,  bende sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.  Bugün sizlerle bu kahvaltı ortamında birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu da ifade etmek istiyorum. Sosyal devlet olmayı  gerektiren unsurlar var,  bunların başında da dezavantajlı gruplara belirli rahatsızlığı olan kitlelere,  devletin imkânlarını seferber ederek,  onların yaşam kalitesini arttırması yönünde çalışmaları yaparken SGK lardan bu işe gönlünü vermiş vatandaşlarımızın,  çalışmalarından da istifade ediyor. Ben burada göreve başladığımda gördüm ki STK larımız başka ilçelere göre bir tık daha önde.  Hakikaten çok ciddi çalışan derneklerimiz var,  örnek engelli derneğimiz, birilerinin yaşam kalitesini arttırmak için elinden geleni sarf ediyorlar,  ben bunu bizzat şahit oldum.  Yine belgin hanım hayatını resmen bu işe adamış,  çocuklarla yatıyor,  çocuklarla kalkıyor.  Onların bütün sorunlarına yardımcı oluyor,  daha iyi neler yapabiliriz araştırması içinde bunu görüyoruz.  Kocaeli ilinde bizim down sendromlular derneğimiz ve cafemiz bir örnek.  Kocaeli’nde örnek teşvik ediyoruz.  İlimizi uluslararası boyutta bile temsil ediyoruz,  bu bizlere gurur veriyor,  manevi desteğimiz onlarla beraber, kalbimiz gönlümüz onlarla birlikte. Buradaki kalabalıkta gösteriyor ki Gölcük’te  onlarla beraber,  Gölcük’ü oluşturan bütün dinamitler burada.  Kocaeli’nin bütün temsilcileri burada,  dışardan misafirlerimiz var.  Bu bize ayrıca mutluluk veriyor ve bu konuda da bizim ne kadar başarıya ulaşacağımızı bir göstergesi.   Bu vesileyle ile de  yeniden dernek binasının taşınmasıyla ilgili çok hızlı bir gelişme kaydedileceğini daha iyi koşullarda gençlerimizin çocuklarımızın daha büyük ortamda çalışmalar sürdüreceğine inanıyorum.  Tekrar gönlümüz, bütün desteklerimiz kendilerinden yana bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum ve bu yapıya destek olan bütün vatandaşlarımıza ismini burada zikredemediğimiz kurum ve  kişilere  sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Bu duygularla Madlen Plas’ta,  Down Cafe için start verildi.

Tuğba ZEREN-İrem SAKAR

FOTOGRAFLAR: Soner GÜLEZER

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

79 − 78 =