KENTSEL DÖNÜŞÜMLE DEPREME HAZIR OLURUZ

Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanı Şahin Akpınar, haftalık açıklamasında önemli konulara değindi.

‘Muharrem ve Aşure ayımız hayırlara vesile olsun’

Başkan Akpınar, Muharrem ve Aşure ayı münasebetiyle yaptığı açıklamada, ‘Öncelikle içinde bulunduğumuzaşure ayımızın ülkemize, milletimize ve ilçemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Bu vesile ile Kastamonu başta olmak üzere yangın, sel ve tüm felaketlerde kaybettiğimiz hemşerilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Aynı zamanda felaket bölgelerine başta Gölcük Belediyesi olmak üzere GESOTİM’in, Alperen Ocakları’mızın, Türk Kızılay Gölcük Şube Başkanlığımızın gönderdiği yardım tırları için de kendilerine teşekkür ediyoruz’ diye konuştu.

‘Spor kulüplerimize sahip çıkmalıyız’

Ziyaretleri hakkında bilgi veren BBP İlçe Başkanı Akpınar, ‘Geçen hafta ilçemizin önemli spor kulüplerinden olan ve profesyonel takımlara futbolcu yetiştirmiş olan Hisareynspor’u ziyaret ettik. Orada gençlerimizi topluma kazandırmak ve sporu sevdirmek adına bir çalışma yapıldığını gördük. Yüzün üzerinde gencimiz, kulüpte spor yapıyor. Yalnız tesislerimizde şöyle bir eksikliğin olduğunu gördük: Stadımızın profesyonel maçlara verilmesine rağmen bir tribünü yok. Hatta oradaki küçük futbolcuları seyretmeye gelen velilerin oturacak bir yerleri dahi yok. Kısacası tesisimizin elden geçmesi gerekiyor. Durumu Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer’e bizzat ilettim. Kendisi de ilgileneceğini söyledi. Biz de bu konunun takipçisi olacağız. İnşallah Hisareynspor’a yakışır bir tesis olması yönünde çalışacağız.’

‘İnsanları deprem değil, depreme dayanıksız binalar öldürüyor ‘

Gölcük’e Kentsel Dönüşümün bir an önce yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Akpınar, ‘Biliyorsunuz ki 17 Ağustos Gölcük Depreminin 22. Yıldönümünde deprem gerçekleri yeniden konuşuldu. Gölcük’te de bu vesileyle anma programları yapıldı. Tüm konuşmacıların konuşmalarının özünde bizim anladığımız ve gerçek olan, depremin değil depreme dayanıksız binaların insanları öldürdüğüdür. Bu vesile ile kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu ve acilen işleme alınması gerektiğini bir kez daha görmüş olduk. Deprem denince akla gelen ilk yerin Gölcük olması ve deprem kanunlarının Gölcük depreminden sonra yasalaşmasından ötürü biz, Türkiye genelinde kentsel dönüşüm olayının ilk önce Gölcük’te başlanıp bitirilmesinin Türkiye açısından bir prestij olduğunu düşünüyoruz’  diyerek açıklamalarını tamamladı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 60 = 69