DARALTILMIŞ BÖLGE GELİYOR MU? GÖLCÜK – İZMİT – GEBZE

ocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ı misafir etti. İzmit Öğretmenevi’nde gerçekleşen programa ev sahibi Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal,  AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan, ADD İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavas, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Programda ilk olarak konuşan Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal, “Erzurum’un tarihini önemsiyoruz. Erzurum’u layıkıyla anlatmalıyız. Amacımız budur. Misafirimiz, değerli büyüğümüz Cemil Yaman’dır. Uzun yıllardır siyasete hizmet ediyor. Zamanında Dilovası’nda belediye başkanlığı da yaptı. Hava kirliliği ve daha birçok konuda hizmetlerini yakından takip ediyoruz. Kendisini bugün buraya davet ettik. Sayın Cemil Yaman aynı zamanda AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erzurum bölgesi’nde de hizmetleri var” dedi.

Önal’ın ardından konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, “Mevki ya da makamların hiçbir önemi yoktur. Eğer önemli olduğunu iddia edenler varsa Suriye’ye baksınlar. Kamuda çalışan herkes bu halkın hizmetkarıdır. Bu halkın sağıcısı solcusu olmaz. Biz tek bir milletiz. Ağrı’da doğdum ama Kocaeli’de büyüdüm. Ağrı’ya dört kere gittim ama Erzurum’a on kere gittim. Erzurum deyince akla devlet geliyor. Erzurum demek dadaş demektir. Dadaş, güven demektir.

Benim belediye başkanlığı gibi hayalim yoktu. Bana bu görev teklif edince seve seve yaparım dedim. Kocaeli’nin muhteşem bir coğrafyası var. Ülkenin bütün bileşenlerini bir arada tutuyor.  Dilovası Belediye Başkanlığı döneminde 120 proje yapıp bütün borçları ödedim. Bir dönem daha belediye başkanlığı yaparım dedim ama Allah nasip etmedi. Aklımda hiç milletvekilliği yoktu ama nasip oldu ve millete hizmet etme şansı elde ettim. Bu büyük bir onurdur. Benden daha iyi milletvekilliği yapacak isimler mutlaka vardır. Ama bizimkisi nasip.

 

Bu millet Karlofça Anlaşmasından bu yana 322 yıldır ayağından prangalardan kurtulmaya çalışıyor. Bu milleti birbirine düşürdüler. Ben Hasan Hüseyin ve Zeynep’in babasıyım. 40 yıldır bu ülkede kan dökülüyor. Ben bir kürdüm. Bu ülkede bugüne kadar kimse bana milletvekili olamasın demedi. PKK, kürtleri temsil etmiyor. Onlar ağababalarını temsil ediyor. Ben 40 yaşımda Kürtçe öğrendim. Bizim birbirimizle hiçbir sorunumuz yok. Sizin ne derdiniz varsa benimde o derdim var.

 

Şu anda ülkede bilinçli bir ekonomik daralma var. Savunma sanayinden yüzde 20’lede yüzde 70’lere çıktı. Bunu bu milletin çocukları başardı.  Şu anda SİA ve yazılım konusunda dünyanın en iyi ülkesiyiz.  Yapmamız gereken daha çok şey var. Elbirliği ile her şeyi başaracağız. En iyiler olarak bir araya geleceğiz. Bu ülke daha güzel olacak” şeklinde konuştu.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman son olarak daraltılmış seçim bölgesi hakkında konuştu. Yaman, “Bu millete en uygun yöntem başkanlık modelidir. Bu millete çift başlılık olmuyor. Başkanlık modelinin olmazsa olmaz şartı dar bölgedir. Cumhur ittifakı ile yaptığımız görüşmlerde daraltılmış bölge bir yöntem. Kocaeli 13 milletvekili çıkardığı için iki bölgeye ayrılabilir belki de üç bölgeye ayrılabilir. Gebze ve İzmit olarak ya da Gölcük, Gebze ve İzmit olarak üç bölgeye ayrılabilir. Şu anda görüşülüyor. Olabilme ihtimali var. Alınmış bir karar yok. Mecliste görüşülüyor” DEDİ

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

87 − 85 =