KOCAMAN YÜREKLİ FORD İŞÇİSİ DEPREM BÖLGESİNE 3 AYLIK AİDATLARINI BAĞIŞLIYOR!

Metal işkolunda MESS’le sağlanan anlaşmada yüzde 34’lük ek zam alan Ford Otosan emekçileri yüzde 54’lük zam taleplerinde ısrarcı olduklarını göstermek, haklarını savunmak için  ve ek zam talebini duyurmak için üretimde ve yemekhanede ses çıkarma eylemleri gerçekleştirmişlerdi.
Ford işçileri, ayrıca twitter’da “Ek zam istiyoruz” talebiyle kampanya başlattı,
Ford Otosan’da, ücretleri neredeyse asgari ücretle eşitlenen işçiler, ek zam talebiyle Twitter’da ve sosyal medyada kampanya başlattı.
Ford Otosan’ın Gölcük fabrikasında çalışan işçiler taleplerinin karşılanması için Twitter’da @fordiscibulteni isimli bir hesap oluşturdu.
FORD İŞÇİSİNİN KOCAMAN YÜREĞİ VAR
Haklarını arayan, geçinmekte zorlanan emekçi işçiler saat 04:17’de 7.7 büyüklüğünde meydana gelen ve 10 ili vuran depremde, depremi yaşayan vatandaşlar için harekete geçtiler.
Yayınladıkları işçi bülteninde;
Bölgede yaşananlara dair hepimiz çok üzgünüz. Bu büyük felaketten ancak birlik ve dayanışma ile çıkabiliriz. Buradan sendikaya sesleniyoruz. Son 3 ayda toplanan başta Gölcük şubemiz olmak üzere aidatlarımızın deprem bölgesine yardım olarak gitmesini istiyoruz. Oturduğumuz yerden izlemek istemiyoruz. Yaşananları sadece izlemek bize yakışmaz dayanışma gerek!” açıklamalarını sosyal medyadan paylaştılar.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

6 + = 11