ÇANAKKALE ZAFERİ TÜRK MİLLETİNİN YAZDIĞI KAHRAMANLIK ÖYKÜSÜNÜN ADIDIR

ÇANAKKALE ZAFERİ TÜRK MİLLETİNİN YAZDIĞI KAHRAMANLIK ÖYKÜSÜNÜN ADIDIR

Gölcük AK Parti ilçe Başkanı Ecz. Çetin Seymen, 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili basın açıklamasında bulundu

Seymen; “Çanakkale zaferi, Türk milletinin büyük zorluklara rağmen, vatanını korumak için bir araya gelerek, vatan ve bayrak sevgisiyle yazdığı kahramanlık öyküsünün adıdır.

Kendilerini yenilmez sananların yenildiği Çanakkale, kararlılık ve inancın teknolojiye üstün geldiği, namusu bildiği vatanı ve milletinin geleceği için canlarını seve seve feda eden yüzbinlerce kahramanın, Türk milletinin hafızasında efsaneleşen ve destanlaşan büyük zaferdir.

Çanakkale’de dünyanın en güçlü ordusu, donanmaları ve öldürücü silahlarına karşı Mehmetçik iman dolu göğsünü siper etmiş, bir gül bahçesine girercesine vatan uğruna şehit olmayı şeref bilmiş, milletimizin en seçkin, en yetişmiş, en verimli nesillerini feda etme pahasına Çanakkale’de bağımsızlık meşalesi yakılmış, Kurtuluş Savaşı mücadelesinin zafer şarkısı söylenmiştir.

Çanakkale, kahraman Mehmetçiğin geçmişinden ve inancından aldığı güçle, tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez!” diye haykırdığı, “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” bilinciyle vatan müdafaasının yapıldığı, ne pahasına olursa olsun canından aziz bildiği yurduna düşmanların kirli ayaklarının basmadığı yerdir.

Bugün bizlere düşen görev, Çanakkale’de yükselen o büyük ruh ve şuurun farkında olarak hareket etmektir. Bizi biz yapan, bizi başarıdan başarıya koşturan değerlerimizin etrafında kenetlenmek, onları koruyarak yeni nesillere aktarmak, şehit ve gazilerimizin emaneti olan kutsal vatanımıza aynı bilinç ve ideal ile sahip çıkarak, çok çalışıp onu yeni ufuklara taşımaktır.

Şunu iyi bilmeliyiz ki, birlik ve beraberlik bilincini diri tuttuğumuz, değerlerimize sahip çıktığımız sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk, kazanamayacağımız hiçbir mücadele, elde edemeyeceğimiz hiçbir başarı yoktur. Bizler, Çanakkale’de yan yana, omuz omuza yatan kahraman şehitlerimizden aldığımız güç ve inançla, ülkemize yönelik her türlü düşmanca tutum ve saldırı girişimlerine karşı, millet olarak tek yürek halinde vatanımıza sahip çıkmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü’nün 108. yıl dönümü nedeniyle, kutsal vatan topraklarını canları pahasına savunarak, bu büyük zaferi milletimize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi sonsuz rahmet ve şükranla anıyorum.”

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 2 =