GENAR ARAŞTIRMA SORDU, GÖLCÜK BELEDİYE BAŞKANI’NA OY VERİR MİSİNİZ?

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için hazırlıklar hız kazandı. Genar Araştırma, 2024 yerel seçimleri için Kocaeli halkının seçimini soruyor.

Türkiye’nin yerel seçim heyecanına birkaç ay kaldı. Anket firmaları seçimlerle ilgili anketlerine başladı. Başladı diyorum çünkü dün Genar Araştırma Şirketi tarafından arandım. Görüşmede Genar Araştırma, öncelikle adımı, soyadımı,  yaşımı ve mesleğimi sordu. Tüm bilgilerimi verdikten sonra gazeteci olduğumu söyledim.

Bu durumda  şehre daha çok hâkim olduğumu ifade ettiler. Bende kendilerine memnuniyetle ankete katılacağımı belirttim. Sonrasında şahsıma bir sayfa açıldı. Önce son yapılan genel seçimler hakkında kullandığım oylar ile ilgili bilgime başvurdular, bu Pazar bir  genel seçim olsa oyunuz aynı kalır mıydı?  Şeklinde bir soru yönelttiler.

Sonra Kocaeli’yi sordular. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a tekrar oy verir misiniz? Diye bir soru yönelttiler.

Sıra yaşadığım ilçe Gölcük’e geldiğinde, 2019 yerel seçimlerinde hangi partiye oy verdiğim soruldu.  2024 yerel seçimleri için var olan belediye başkanına oy verip vermeyeceğim soruldu.

Bir sonra ki soruda ise, parti adı kullanmadan Çetin Seymen’i tanıyıp tanımadığın soruldu. Sonrasında 2024 yerel seçimleri için Çetin Seymen’e oy verir misiniz? Gölcük Belediye Başkanı olarak Çetin Seymen’i, görmek ister misiniz dediler.

Aynı soru Yılmaz içinde soruldu. Özgür Yılmaz’ı tanıyıp tanımadığım soruldu, daha sonra 2024 yerel seçimleri için Özgür Yılmaz’a oy verir misiniz? Gölcük Belediye Başkanı olarak Özgür Yılmaz’ı, görmek ister misiniz dediler.

Güzel bir anketti, Genar araştırma şuan Kocaeli’de, halkın seçimini soruyor. Parantez açmak istediğiniz, öneri ve isteklerinizi tek tek not alıyorlar.

İsim bazlı bir anketle, vatandaşın kafasını karıştırmadan net sorularla sorular soruluyor. Bu ankette dikkatimi çeken bir ayrıntı ise arandığınızda, düşünceleriniz  değerlendirdiğiniz tüm görüşler titizlikle not şeklinde ankete işleniyor.

Bir vatandaş olarak arandığım Genar Araştırmaya teşekkürlerimi sunuyorum. Yaptıkları çalışma, bir anketin daha ötesi olduğu için heyecanla Genar’ın yayınlayacağı Kocaeli anket sonuçlarını merakla bekliyorum.

Sağlıcakla Kalın…

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

2 + 7 =