Başiskeleye Hayat Veren BAŞKAN!..

 

Hemen yanıbaşında Gölcükün.

İzmite giderken önünden geçilen bir ilçe. Hatta birçok kişinin Organizasyon için tercih ettiği oteller orada. Yine bir çok kişinin çocuğunun eğitimi için özel okullara bakındığı ilçe Başiskele. Büyük yatırımlar yapan ilimizde faaliyet gösteren bir çok inşaat firmasının adeta kamp kurduğu bir biriyle konut yarışına girdiği güzide, değerli bir ilçe.

Jeotermal Otelleri var

Beş yıldızlı termal otel The NESS ile Wellborn Luxury Otel ile hareketlenen bölge önümüzdeki yıllarda 7 yıldızlı Residance, 5 yıldızlı Hilton ve Divan gibi marka otellere de ev sahipliği yapacak. Deyim yerindeyse ilçe adeta oteller merkezi olacak. Bu yatırımlar ise Başiskele’nin gelişiminde ve değişiminde önemli yer alacak. Başiskele;   ilk  termal oteli  ile başlayan  termal turizm yolculuğunu, daha nice otellerle desteklemeyi, bağlı olduğu Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin de desteğiyle, doğal güzellikler içerisinde, bölgenin en önemli turizm kenti ve merkezi olmayı hedefliyor.

Eğitim için Özel okulları var.

Kültür okulları,

TED koleji,

Doğa koleji,

Yedi iklim,

My kolej,

Sağlıkta Hedefi var

İlçede  Medicalpark ve Batı Asya Fizik Tedavi Merkezi’nin dışında Özel Akademi Hastanesi de bölge halkına hizmet veriyor.

Yaklaşık iki yıl önce hizmete giren Seymbol AVM de yine Başiskele sınırlarında bulunuyor ve adeta Şehrimize, ekonomik açıdan hayat veriyor,

 

Huzur için Sahili var.

Başiskele Sahili muhteşem palmiye ağaçlarının yanı sıra yürüyüş alanları, gözlem evi, çocuk oyun alanları, kafeterya ve plajdan oluşmaktadır. Başiskele Sahili mükemmel bir İzmit Körfezi manzarasına sahiptir. Kocaeli halkının huzurlu bir zaman geçirebileceği sahile Büyükşehir Belediyesi tarafından 2185 m boyunca en uzun sahil yürüyüş yolu yapılmıştır. Sahil kıyısında 19.665 m2 yeşil alan çimlendirilmiş 13 bin 110 m2 renkli baskı yürüyüş ve koşu yolu yapılmıştır.

Gezip görülecek Doğası var

Ormanları, suyu, havası ile Başiskele, bir yeryüzü cenneti olarak insanımıza doğanın tüm nimetlerini sunuyor. Bu nimetlerin her bir karesinin değerli olduğunu biliyoruz.. İzlenimlerime göre Marmara’nın vazgeçilmez yaşam merkezi Başiskele, lüks konutları, konforlu otelleri, eğlenceli yaşam alanları ve doğasıyla yerli – yabancı turistlerin bir ömür konaklayacağı bir kent olacak.

 

Çok Başarılısın Genç Başkan

Uzun zaman olmadı aslında Başiskele Başiskele olalı.Evet bu kentin yüzünü, görüntüsünü adeta doğasını değiştiren ve benimde Başiskeleyi kaleme almamı sağlayan, yazmadan geçemediğim bu güzel eserleri ona borçlu olduğumuz o genç başkana ithafımdır bu yazı.

Hüseyin AYAZ, çok çalışkansın, çok başarılısın, gençsin, enerjin bitmek tükenmek bilmiyor ama sen ki bu özelliklerinle bizim eskiden yıkık virane bulduğumuz Başiskeleyi kokusu yüzünden geçmek bile istemediğimiz başiskeleyi evet 7 YILDIZLI bir kent yaptın

Ben her zaman başarıyı alkışlamayı güzel olan eserlerin altını çize çize yazmayı seven biriyim. Başiskele için seni alkışlıyor, ve teşekkür ediyorum.

Eserlerin seni bu kentte hiç unutturmayacak.Daha nice büyük başarılara imza atacağını düşünüyorum.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

56 − = 54