MİLLEYETÇİ HAREKET PARTİSİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ ÇAVDAR’DAN İYİ PARTİ’YE SERT ELEŞTİRİLER

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yönetim kurulu üyesi Osman Çavdar, önemli açıklamalarda bulundu. Çavdar yaptığı açıklamada; “Öncelikle, partimizin 52.Yılında gerçekleştirdiği 13. Kurultayın, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi.

BELİRLİ BİR AMAÇ UĞRUNA KURULAN PARTİLERİN BİR BAKARSINIZ TABELALARINI BİLE KALMAZ!
Siyasi partilerin ortaya çıkışları çeşitli şekillerde olur. Bugün iki tanesine değinelim.
– Belirli bir fikir ve ideal etrafında buluşan insanların kurduğu siyasi partiler.
– İkinci olarak da, konjonktür sonucu, sağdan soldan oradan ve buradan toplanan insanların belirli bir amaç uğruna bir araya gelip kurduğu siyasi partiler.
Birinci gruba giren partiler düşer, kalkar ve uzun yıllar boyu hep var olurlar. İkinci gruba giren partilerin ise bir süre sonra tabelaları bile kalmaz.

Siyaset tarihimiz bunların örnekleri ile doludur. Türk siyasetini biraz takip eden herkes hangi siyasi partinin hangi sınıfa girdiğini bilir. Bu gruptaki partiler geçmişleri ve gelecekleri olmadığından kurumsal hafızaya da sahip olmazlar. Birinci gruptaki partilere düşen bu partilerin siyaset sırasında yaşadıkları sıkıntılar konusunda yardımcı olmaktır. İşte bu ikinci gruba ait siyasi partinin bir temsilcisi geçtiğimiz günlerde haddini aşan, bilgi içermeyen talihsiz bir açıklama yapmıştır.

PROJE İTTİFAKI OLDUKLARINI SÖYLEDİLER

Bir kez daha, biraz daha açıkça kendilerini düzeltelim.
Önce küçük ortak meselesi ile başlayalım. Biz onlara daha önce kasaba politikacısı olmayın genel siyaseti takip edin uyarısı yapmıştık. Genel Başkanları, Cumhur ittifakı et ve tırnak gibi organik bir ittifak, bizimki ise proje ittifakıdır dedi.   Biz de zaten aynı düşüncedeyiz. Bu kadar benzemezi bir araya getirmek büyük bir projedir. Sadece uzlaşamadığımız proje sahipliği konusudur. Onu da millet görüyor zaten. MHP tüm operasyon ve projelere rağmen  hep var ve büyük olacaktır.

BİLMİYORLAR! YÜZLERİNE VURALIM

Bir diğer husus kırsal mahalleler konusudur. Hani Ankara’ da reddedip, Gölcük meclisine ortakları ile önerge olarak getirdikleri, sonra da Gölcük’ e gelince unuttukları mesele. Ankara’ da neden reddettiklerine açıklık getirmeye çalışmışlar. Bu konudan uzak durmaları siyaseten rezil olmama adına onların yararına olacak ama fark edecek siyasi deneyime sahip değiller. Birkaç örnek ile yüzlerine vuralım o zaman.
Bu konuyu, neden ortak olarak yönettiğiniz İzmit meclisinde  gündeme almadınız? Hatta MHP ‘ li meclis üyesi İlker Kazan önerge verdiğinde gündeme almamak için çaba gösterdiniz?
Ya da her şey güzel olacak diye aldığınız; her yerin çöp olduğu İstanbul belediyesinde kırsal mahalle uygulamasına neden direniyorsunuz? Siz tabii ki bunları takip etmiyor ve bilmiyorsunuz.
Üç beş önerge verip iş yaptığınızı zannediyor ve bize neden önerge vermiyorsunuz diye soruyorsunuz. MHP’ nin muhalefet olduğu İzmit belediyesindeki önergelerimizi takip edin, hatta alıp burada da taklit edin. Biz burada Cumhur ittifakı olarak iktidarız. Biz önerge vermeyiz, gündemi önünüze getiririz. Tabii bunu da bilmiyorsunuz.
Meclis üyelerimizin grup konusuna gelince, bizim meclis üyelerimiz sizinkiler gibi istifa ederek aday olmadılar. Bu konuda  da bilgi eksikliğiniz mevcut. Ama siz vekil transferi konusunda uzman olduğunuzdan bunu da bilmiyorsunuz doğal olarak.
Son bölümde isterseniz hemen her hafta istifa eden parti yöneticilerinizin partinizi tarif ettiği üslup ile bitirelim. Ya da acemiliğinize verip şimdilik kaydı ile burada bitirelim.
Şunu da iyi bilin, siyasi tiyatrolarla halkı yanlış bilgilendirmenize asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + 1 =