ADD’den Saraylı İlkokulu’na Atatürk köşesi

 

Saraylı İlköğretim Okuluna ADD tarafından yaptırılan Atatürk Köşesi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Açılış kurdelesi Kaymakam Altıntaş tarafından kesildi.

Bir süre önce yapılan kongre ile yeni yönetimini belirleyen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şube Başkanlığı bir yandan ilçe protokolü ile tanışma ziyaretleri yaparken bir yandan da faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda ADD yaptığı incelemede ilkokul ve ortaokulu bir arada olan Saraylı İlköğretim Okulu’nun ilkokul kısmında Atatürk Köşesi olmadığı bilgisine ulaşınca hemen okul müdürlüğü ile gerekli temaslarda bulundu. Daha sonra da hazırlanan Atatürk Köşesi geçtiğimiz hafta sonu okulun duvarına monte edildi. Monte edilme işlemleri tamamlandıktan sonra okulda yapılan törenle Atatürk köşesinin açılı Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu’nun katıldığı törenle açıldı.

KURDELE KESİLDİ

Yapılan törende öğrencilerin folklor oyunları, Çanakkale Zaferi ve Atatürk hakkındaki şiirlerin okunması etkinlikleri gerçekleştirildi. Birinci sınıf öğrencilerinden minik Ahmet Tuğra Demirhan’ınn İstiklal Marşı’nın on kıtasının tamamını ezberden coşkuyla okuması ayakta alkışlandı. Küçük Ahmet Tuğra Demirhan’ın İstiklal Marşı’nı okuma yarışmasında bölge 4.’sü olduğu dile getirildi. Gösterilerin sona ermesinin ardından Atatürk Köşesi’nin kurdelesi Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Okul Müdürü Şengül Bayraktar, Okul Aile Birliği Başkanı Zehra Aktaş ve Atatürkçü Düşünce Derneği Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş tarafından kesildi. Törenin sonunda Okul Müdürü Şengül Bayraktar tarafından katkıları nedeniyle hazırlanan plaket ADD Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş’a Kaymakam Mustafa Altıntaş tarafından takdim edildi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 3