“KENTSEL DÖNÜŞÜM CAN SUYUMUZ OLACAK”

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, dün Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi’nde vatandaşla buluşma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Kaymakam Karabulut, “Esas olan, depreme dayanıklı binaların inşası” dedi.

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, bugün Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi’nde vatandaşla buluşma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Karabulut’un yanı sıra Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Kaba, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mahir Sarıdağ, Gölcük Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kaymakamlık daire müdürleri, Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Doğan, okulların müdür ve yöneticileri, muhtarlar, okul aile birliği başkanları ve yönetimleri, dernek başkanları ve davetliler katılım gösterdi.

‘DEPREME HAZIR OLMAK’

Gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Karabulut, “Ülkemizi derinden yaralayan, Elazığ’da ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Doğal afetler, ülkemizin bir gerçeği. Böyle bir coğrafyada yaşıyoruz. Ülkemizin çok küçük bir bölümü hariç, yüzde 90’ın üstündeki bölümü maalesef deprem riski taşıyan bir coğrafya. Bunun en acı örneğini de bizler, Gölcük olarak 1999 yılındaki depremde bizzat yaşadık. O günkü sıkıntıları, acıları bilen insanlarız. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin henüz böyle bir teknik gelişmedi. Bu durumda yapabileceğimizin en iyisi, depreme hazırlıklı olmak” dedi.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM TAMAMLANMALI’

Sözlerine devam eden Kaymakam Karabulut, “Hazırlıklı olmanın en önemli unsuru, binaların sağlıklı ve depreme dayanıklı olması, eksik olan kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde tamamlanmasıdır. Deprem konusunda herkesin bildiği temel hususlar var. Deprem değil, bina öldürür. Bunun son örneğini de Elazığ’da meydana gelen depremde gördük. Bir tarafta bina sağlamken yanındaki bina yıkılmış. Bu bilinçle hareket etmek suretiyle binaların depreme dayanıklı bir şekilde yapılması, en önemli unsurdur. Sonrasında kişisel bazda alınacak tedbirler var. Onun eğitimini de her alanda yapıyor ve gerçekleştiriyoruz. Esas olan, depreme dayanıklı binaların inşasıdır. Bu anlamda ümit ediyorum ki çalışmalar hız kazanır ve olası bir afetten en az zayiatla kurtulma noktasında gelişme kaydederiz” ifadelerini kullandı.

‘TEŞEKKÜR EDERİM’

Kaymakam Karabulut, “İlçemizdeki bazı STK’lara, belediyemize teşekkür etmek istiyorum. Depremin acısını yaşamış bir ilçenin fertleri olarak hemen bir reaksiyon gösterdiler. Başta Gölcük belediyemize,  ilçemizde konuşlu olan GESOTİM olmak üzere Kızılay’a, oradaki insanlara yardımcı olabilmek, yaraları sarabilmek, ellerinden geldiğince katkı sağlayabilmek amacıyla organize oldular. Deprem bölgesine gittiler. Oradaki vatandaşlarımıza, burada elde ettikleri deneyimleri aktardılar. Hiç olmazsa manevi destek vererek oradaki insanlarımızın sıkıntılarını hafifletmek babında gayret sarf ettiler. Ben kendilerine, bu özverili çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Muhakkak katkıları olmuştur. Oradaki insanlarımızın yaralarını sarabilmek için her şeyi seferber ettiler. Onları kutluyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar, Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 7