NASIL BİRİ DERSENİZ? 25 YILLIK DEVLET TECRÜBESİ İLE ÜST DÜZEY BİR BÜROKRAT DERİM!

Bugünkü makalemde, sizlere Kentimizin mülki amiri yeni kaymakamımız Cengiz Karabulut’a, gerçekleştirdiğim ziyaretten edindiğim izlenimleri paylaşmak istiyorum.

Göreve geldiği günden bu güne kadar hayırlı olsun ziyaretlerini kabul eden kentimizin yeni kaymakamı Karabulut’u, Denetim üyesi olduğum Gölcük esnaf ve sanatkârlar odası başkanım, genel sekreteri ve değerli yöneticileri ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

Şuna çok eminim ki, sayın kaymakamımız, kentin sevgisini ve büyük takdirini kazanacak. Ziyaretimden ilk izlenimim olarak samimiyetimle söyleyebilirim ki, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, halkın görmek istediği devletin sıcak ve şefkatli yüzünü bana gösterdi.

Gazeteci olmamdan kaynaklanan araştırmacı ruhum yine devrede idi. Sayın kaymakamımızın, ziyaret öncesi son görev yaptığı yer ve kentte biraz araştırma yapmıştım. İlçe halkından kime sorduysam hep lehinde sözler söylediler. Bu da O’nun halk tarafından ne kadar sevildiğinin açık bir ifadesiydi. Lakin ne kadar doğru olduğunu kendisi ile karşılaştığımda doğruladım. Halkın kendisine neden bu kadar sevgi duyduğunu bana o kısa sürede adeta gösterdi. Meslek hayatında, hep doğru adımlar atmış, 25 yıllık meslek ve devlet tecrübesi ile en önemlisi kibirsiz ama işinin ehli duruşuyla Gölcük yine çok başarılı bir bürokrat kazandı diyebiliriz.

Ve bir mozaiği oluşturan 160 bin nüfuslu ilçemizde, bizim ortak özelliğimiz tüm yöneticilerimizle, mülki amirlerimizle, askerimizle, polisimizle bir olmaktır bütün isteğimiz. Bu kent küçük belki ama büyük yüreklerin yaşadığı bir kent olarak, benim gözümde Türkiye’nin Paris’i dir.

Ve bu kent, gelen yöneticiler açısından çok şanslı oldu her zaman.

Yıllar önce, birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ederek Gölcük’ten ayrılacak olan ilçe emniyet müdürümüz İsa Bişiren, giderken, “Gölcük benim evim” demişti. Ve biz o sözünü gazete manşetlerine taşımıştık. Bu vesile ile de hatırladığım ve hatırlatmak istediğim, İsa müdürümü de saygılarımı gönderiyorum. Dediğim gibi biz gelen amirler ve yöneticiler açısından hep çok şanslı olduk.

Eski Gölcük kaymakamımız sayın Adem yazıcı, sizleri de hiç unutmadık, Şuan Bursa’nın Yıldırım ilçesinin Kaymakamlık görevini icra ediyor. Ben en mutlu ve en acılı günlerimde kendisinin varlığını her zaman hissetmişimdir. Hatta şöyle bir anım var kendisi ile,  Babamı kaybettikten birkaç ay sonra ramazan bayramı gelmişti. Bayram sonrası ilk mesai günümde sayın kaymakamımız iş yerime ziyaretime geldiğinde şöyle dedi. “Bizim memleketimizde, yakınını kaybedenlerin ilk bayramında ziyarete gidilir, yalnızlığını daha az hissettirmek için, o yüzdendir bu ziyaretim” demişti.

İşte o yüzdendir ki; Gölcüklülerin sürekli Yıldırım ilçesine ziyaretleri, Sayın Kaymakamım Adem Yazıcı’yı ve eşi hanımefendiyi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Giden yöneticilerimizi andıkça aklıma bir isim daha geldi ki, o da;

Gölcük’ün sevilen Başsavcısı Hüseyin Gülle, yayınlanan kararname ile Aydın’a Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. Dün gibi hatırlıyorum, Gülle’nin tayin haberi de ilçemizde üzüntü yaratmıştı. Kendisi giderken; “Adalet yanında, Liyakatı ve ehliyeti gözetmeye, bundan farklı olarak öncesinde toplum ile yargı arasında örülen büyük duvarları yıkmaya, kapımı 7’den 70’e sonuna kadar açık tutmaya gayret ettim. Önce “insan” demeye çalıştım” demişti.

Kutsal mesleğini icra ederken, kentimizin sevgisini kazanan isim oldu. Gölcük Başsavcımız Hüseyin Gülle’yi çok sevdi, yükü hayli ağır olan mesleki sorumluluğumu her an omuzlarımda taşıyan, her daim buna uygun davranmaya gayret eden bir hukukçuyu, bir başsavcıyı tanımaktan, dost olmaktan bizde onur duyduk. Başsavcımızın, burada kızının doğumuna şahit olduk doğum yeri Gölcük’tür. Gölcük’te, bir sürü kapısı vardır. Buradan kendisini sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

İşte aklıma gelen iz bırakan idarecilerimiz, amirlerimiz.

Mesleğini hakkıyla yapan, yaparken de “insan” olduğunu unutmayan yürekleri alkışlıyorum.

Bu vesile ile kentimize yeni gelen Sevgili Kaymakamımız Cengiz Karabulut’a da, kentimize hoş geldiniz sayın kaymakamım diyorum.

Sağlıcakla Kalın.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + 1 =