GÖLCÜK KAYMAKAMI KARABULUT, ”VİRÜS GEÇENE KADAR EL SIKIŞMAYALIM”

2019-2020 Eğitim öğretim yılı beslenme dostu ve temizlik konusunda beyaz bayrak alan 52 okulumuz için program düzenlendi. Programa katılan Kaymakam Cengiz Karabulut Gündemde bulunan korona virüsü ile ilgili uyardı bulundu.

2019-2020 eğitim öğretim yılı milli eğitim bakanlığına bağlı örgü ve yaygın eğitim kurumların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkartılması, yaşam kalitesinin yükselmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla Gölcük okullarında Beyaz Bayrak projesi uygulandı. Uygulanan Beyaz Bayrak Projesi sonunda Beyaz Bayrak hak eden 52 okul için Gölcük Çakabey Ana dolu Lisesi çok amaçlı salonunda Beyaz Bayrak Projesi ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen ödül törenine Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Tarım Müdürü Nebahat Hocaoğlu ve okul müdürleri katılım sağladılar.
Proje hakkında slayt gösterisi ile Gölcük Milli Eğitim Şube Müdürü Abdülhalik Köse bilgi verdi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Verilen bilgilerin ardından Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut; “Öncelikle il genelinde temizlik ve beslenme konusunda yüzde 97 puan alarak birinci olan okullarımızın müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürü üze teşekkür ederim. Önemli olan bu başarının sürdürülebilmesidir. Bu başarı bizleri çok mutlu etti. İlçemizde sadece iki okulumuz kaldı. Onlarda en kısa sürede bu belgeyi alacağını eminiz. Bu iki okulumuzda bu belgeyi aldığında bizler eğitimde yüzde yüze erişmiş olacağız” dedi.

VİRÜS GEÇENE KADAR EL SIKIŞMAYALIM
Gündemde bulunan korona virüsü ile ilgili konuşan Kaymakam Karabulut; “Maalesef sağlık Bakanımızın açıklamasıyla bizde de ilk vaka görüldü. Bu konuda ilçemizde kurum müdürlerimizle yapmış olduğumuz toplantılarda bir tedbirler paketi hazırlamıştık. Bundan sonra daha titiz davranacağız. Özelikle eğitim camiamızda, okullarımızda çocukların ortak kullanımında alanları ile ilgili dezenfekte ve hijyene ağırlık vererek temizliğini en iyi şekilde yapılmalıdır. Bu virüs geçene kadar mümkün mertebede bir birimize belli bir mesafeyi koruyalım ve tokalaşmayalım” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 32 = 35