KAYMAKAM ALTINTAŞ’TAN HERKESE ÖNEMLİ UYARI

 

 

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, ilçemizdeki büyük sorunlardan biri haline gelen dilenciler ve özellikle çocuk dilenciler hakkında yaptığı açıklamada, “Özellikle çocuk dilencilerin sattığı sakız, mendil, su gibi ürünleri satın almamalarını rica ediyoruz” dedi.

 

 

 

 

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş yaptığı açıklamada, ‘’Bize bu konuda Kocaeli Valiliği’ninden gelen bir talimat var. Bu hususta bir ekip oluşturduk. Ekibimiz, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Gölcük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Valiliğimizin 2018 Taksim-1 No’lu genelgesi ile sokağın tehlikelerine maruz kalan çocukların korunması konusunda çalışmalarımız yapılıyor. Önce çocukların aileleri hakkında sosyal incelemeler yapılıyor ve aileler uyarılıyor. Daha sonra idari para cezası uygulamasına gidiliyor ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuyoruz’’

ALTINTAŞ BİLGİ VERDİ

Kaymakam Altıntaş son olarak, “Yabancı uyruklu çocuklar da göç idaresinde tutuluyor ve Sosyal Hizmet Müdürlüklerine bildirilerek çalışmalar tamamıyla yapılıyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik Spor Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü çalışmalar yapıyor. Yine 18 yaşından küçüklere tekel bayii ürünleri ve madde bağımlılığı ürünlerinin satılması kesinlikle yasaktır. Bu önemli konuyu İlçe Emniyet Müdürlüğü tamamıyla yürütüyor. Yapılan çalışmalar neticesinde gerekli işlemler yapılmaya devam ediyor. Vatandaşlarımıza tekrardan sesleniyorum. Özellikle çocuk dilencilerin sattığı sakız, mendil, su gibi ürünleri satın almamalarını rica ediyoruz” dedi.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 5 = 4