İLK CEMRE DÜŞTÜ SICAKLIKLAR ARTIYOR

İlkbaharın habercisi olan cemrelerden ilki düştü, Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğünün haftalık hava tahmin raporuna bahar geldi! 7 günlük raporda 6 gün güneş, 1 gün yağmur var, sıcaklık ise 22 dereceye kadar yükselecek

Kocaeli, bu sene kış mevsimini tam manasıyla yaşayamadı. Geçtiğimiz kış mevsiminde 2021 aralık ayında az da olsa kar yağışı görülmüş, 2022 yılının ocak ayının ortalarından itibaren kar yağışı yoğun şekilde ve günlerce etkili olmuş, şubat ayı ise yağışsız ancak soğuk geçmişti. Geçtiğimiz yıl mart ayında ise kar yağışı tekrar kendini göstermiş ve günlerce devam etmişti. Kocaelililerin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı, 2022 yılın ocak ayında yüzde 56 doluluk oranına sahipti, çünkü iyi yağış almıştı kent ancak bu sene ocak ayında barajdaki doluluk oranı yüzde 15 seviyelerinde seyretti. Şubat ayında da benzeri bir tablo vardı, barajdaki doluluk oranı 2 gün önce artışa geçti ve bugün yüzde 20 olabildi.

Kocaeli, bu sene kış mevsimini yaşayamadan baharın habercisi olan cemrelerin ilki havaya düştü. 19-20 Şubat tarihlerinden birinde havaya düşen cemre sonrası, Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğünden de sıcaklığın daha da artacağını gösteren haftalık rapor geldi. 7 günlük hava tahmin raporunda, 6 gün güneş, 1 gün yağmur var. Bugün 17 dereceye kadar çıkan sıcaklık, ilerleyen günlerde daha da artacak, 22 dereceye kadar yükselecek. Özellikle hafta sonu, Kocaelilileri oldukça güzel bir hava bekliyor.

İlk cemrenin düşmesi sonrası Meteoroloji Müdürlüğünden gelen rapor bu. Haftalık rapor, cemreyi de içine alıyor. İkinci cemre 27 Şubat’ta suya düşecek. Son cemre ise bahar ayı olan martın 6’sında toprakla buluşacak. Böylece ilkbahar müjdelenmiş olacak. Yalancı baharla sona erecek şubat ayının ardından mart ayında, bahar havası hakim olur mu, yoksa aralık, ocak ve şubat aylarında tam anlamıyla yaşanmayan kış, mart ayına mı sarkar muamma.

Yağışsızlık durumu bu şekilde sürerse kuraklık ve susuzluk tehlikesi artacak, yalancı baharın iyi yönü ise doğalgaz faturalarının daha az miktarda gelmesini sağlaması.

İşte Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğünün haftalık hava durumu…

22 Şubat Çarşamba günü (yarın), hava parçalı bulutlu ve güneşli, sıcaklık en düşük 7, en yüksek 18 derece.

23 Şubat Perşembe günü de hava parçalı bulutlu ve güneşli, sıcaklık en düşük 5, en yüksek 17 derece.

24 Şubat Cuma günü, parçalı bulutlu ve güneşli hava sürecek, sıcaklık en düşük 4, en yüksek 17 derece olacak.

25 Şubat Cumartesi günü parçalı bulutlu ve güneşli hava devam edecek, sıcaklık en düşük 8, en yüksek 19 dereceye çıkacak.

26 Şubat Pazar günü de hem parçalı bulutlu ve güneşli hava hem de sıcaklıktaki yükseliş sürecek, sıcaklık en düşük 8, en yüksek 22 derece olarak hissedilecek.

Orta vadeli tahminlere baktığımızda ikinci cemrenin düşeceği 27 Şubat Pazartesi günü havanın bulutlu ve yer yer güneşli, 28 Şubat Salı günü ise yağmurlu olması bekleniyor.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 4 =