Hasaneyn önemli kampa ev sahipliği yapıyor

Hasaneyn önemli kampa ev sahipliği yapıyor

 

Gölcük Belediyesi İzcilik Kulübü öncülüğünde, Kocaeli’de bulunan tüm İzcilik Kulüplerinden ve birçok ilden katılım sağlanan, 212 izcinin katıldığı Doğal Afetler Kampı, Hasaneyn Yasakdüzü’nde düzenleniyor. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer kamp alanını ziyaret ederek izcilerle bir araya geldi ve kamp hakkında bilgi aldı. 

Gölcük Belediyesi İzcilik Kulübü öncülüğünde, Kocaeli’de bulunan tüm İzcilik Kulüplerinden ve Ankara, Erzurum, Bursa, Yalova, Sakarya, Eskişehir illerinden katılım sağlanan, 7 ile 18 yaş arasında 212 izcinin yer aldığı, Hasaneyn Yasakdüzü Yaylası’nda gerçekleştirilen ve Pazar gününe kadar sürecek olan “Doğal Afetler Bilinç Kampı” başladı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer kamp alanını ziyaret ederek izcilerle bir araya gelirken, kamp hakkında bilgi aldı. Kamp kapsamında izcilere her türlü doğal afete karşı, Afet ve Acil Durum Yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Sağlık Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından eğitim verilecek ve böylelikle afet durumlarında izcilerin neler yapacaklarını öğrenmiş olacaklar.

 

KAMP HAKKINDA BİLGİ VERDİLER

 

Gölcük Belediyesi Spor Kulübü İzcilik Sorumlusu Feyzullah Yıldız ve Kamp Müdürü Eray Saral verdikleri bilgide, “17 Ağustos Depremi’nin yol dönümüzde Gölcük Belediyesi İzcilik Kulübü öncülüğünde Hasaneyn’de düzenlediğimiz “Doğal Afetler Bilinç Kampı”na tüm Kocaeli’deki İzcilik Kulüplerinden  ve Ankara, Erzurum, Bursa, Yalova, Sakarya, Eskişehir illerinden katılan 7-18 yaş 212 izci kardeşimizle başladı. Pazar günü sabahına kadar sürecek kampta deprem, yangın, sel ve benzeri gibi afetlerde izcilerin neler yapması gerektiği anlatılacak. Bu sayede hem çocuklarımız doğal afetler konusunda bilinçlenmiş olacak, hem de Bilim Merkezi, Ormanya, SEKA Kağıt Müzesi, Körfez Turu gibi gezilere katılarak Kocaeli ilimizi tanıyacaklar, sosyal ve kültürel faaliyetlerde yer alacaklar” dediler.

 

“HAYATI VE DOĞAYI TANIMA FIRSATI BULUYORSUNUZ”

 

Kamp kapsamında izcilerle bir araya gelen ve onlara seslenen Başkan Ali Yıldırım Sezer’de şunları söyledi: “Doğal Afetler Bilinç Kampı, hayatın bir gerçeği olan doğal afetleri tanımanız açısından çok önemli. Burada hayatı ve doğayı tanıma fırsatı buluyorsunuz, liderlerinizin desteğiyle yönlendirmesiyle ciddi bir eğitim görüyorsunuz, bundan dolayı katılımınız için sizlere ve liderlik yapan izci kardeşlerimize can-ı gönülden teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Başkan Sezer açılış ve bayrak törenine katıldı ve onlarla sohbet edip, başarı dileklerini de iletti.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

49 − = 47