İTTİFAK SONDASI CHP ADAYLARI GERİ ÇEKEBİLİR

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için CHP ve İYİ Parti birçok ilde olduğu gibi Kocaeli’de de ittifak yapma kararı almıştı. Bilindiği üzere CHP, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı çıkartmayacak İYİ Parti’nin adayını destekleyecek ve buna karşılık İYİ Parti’de İzmit Belediye Başkan Adayı çıkartmayarak CHP tarafından aday gösterilen Fatma Kaplan Hürriyet’e destek verecekti. CHP ve İYİ Parti daha sonrasında 12 ilçede de ittifak yapma kararı aldı.

ORTAK KOMİSYON KURULACAK

CHP ve İYİ Parti 12 ilçe için ortak olarak bir komisyon oluşturacak. Komisyonda 12 ilçenin de belediye başkan adayları belirlenecek ve istişare yapılacak. Kurulacak komisyonda il bazında 5 kişi, ilçelerde ise 3’er kişi görevlendirilecek. İlçeler daha sonrasında komisyonda alınan kararları il başkanlığına rapor halinde sunacak, il ise partisinin genel merkezine ortak akıl ile alınan kararları rapor edecek.

ADAYLAR GERİ ÇEKİLEBİLİR

Daha öncesinde CHP Parti Meclisi’nde ismi belirlenen İzmit, Derince, Gölcük, Darıca, Gebze, Karamürsel, Dilovası, Kartepe, Çayırova belediye başkan adaylarının ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından belirlenen Körfez, Derince, Gebze ve Kandıra belediye başkan adaylarının komisyonlarda alınacak kararlara göre geri çekilebileceği de öğrenildi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 2