METEOROLOJİ’DEN SEL UYARISI!

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Kocaeli için sel uyarısı geldi. SEL, YILDIRIM, DOLU UYARISI Bir süredir yaz sıcaklarına alışmaya çalışan Kocaeli’de dün akşamdan itibaren hafif seyrek yağmur başlamıştı. Hava tahmin raporlarında Kocaelililerin Cuma ve Cumartesi’yi de yağmurlu geçireceğini Pazar günü güneşin tekrar açacağı belirtilmişti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son dakika açıklamasında Trakya ile Marmara’nın doğusunda, ilerleyen saatlerde de Batı Karadeniz ile Samsun’un iç kesimlerinde sel uyarısında bulundu. Sel uyarısı Kocaeli’nin de içinde bulunduğu 14 ili kapsıyor.

Meteoroloji’den yapılan uyarı:

24.05.2019 Cuma günü sabah ilk saatlerden itibaren Trakya ile Marmara’nın doğusunda (Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, İstanbul Boğaz çevresi ve Anadolu Yakasında), zamanla Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri) ile Samsun’un iç kesimlerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (15-40 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

44 − = 41