Devleti ve Milleti İçin Çalışmayı Onur Sayan Bir İlçe Başkanı Eczacı Seymen Anlatıyor!

Tüm ülkeler şu anda tarihlerinin en zor, en meşakkatli dönemini yaşıyorlar. Türkiye olarak bizde az şey yaşamadık. Terör, deprem, hain darbe girişimleri ve o kadar çok kriz yaşadık ki, şimdi ülke olarak zorlu bir süreçten daha geçiyoruz.

Geçen gün yazdığım köşe yazımda da belirtmiştim. Böyle durumlarda yöneticilerimizin tavırları, yaptıkları, hizmetleri ön plana çıkar diye. 

Bugün sizlere, hepimizin yakından tanıdığı iktidar partisinin ilçe Başkanı Çetin Seymen’den aldığım bilgileri aktaracağım. Hepimizin tanıdığı cümlemi açarsam, 1 yıl önce belediye Başkanlığı seçiminde elini sıkmadığı vatandaş, kapısına gitmediği hane yoktur diye düşünüyorum. 

İlçemizin iktidar partisi ilçe başkanı Seymen, siyasetin ve ilçenin sorumluluğunun yanı sıra, dünyayı saran  “Coronavirüs Tedbirleri” ni dikkatle uygulamamız kısmında bizlere hatırlatmalar yapıyor. Başkan Seymen, hepimizin bildiği gibi sağlık sektöründen, kendisi Eczacı Çetin Seymen. 

Ben bile bir gazeteci olarak ünvanını çok az yazdım, hepimiz biliyoruz ama kaleme almıyoruz, yazarken düşündüğümde bütün mevki ve makamların üzerinde bir bakış açısı ve yüreği olduğu için Seymen’in, yıllardır bildiğim mesleğini bile unutmuşum sanki. 

Öyle yazmışız ki aklımıza Ak Parti Gölcük ilçe Başkanı Çetin Seymen diye…

Hep söyledim, söylemeye de devam edeceğim, siyasete farklı bir bakış açısı getiren, dava adamı, ama asla insanlığını unutmayan başkanımızın bilgilendirmesini sizlerle paylaşıyorum; 

ÜLKEMİZ KORONA VİRÜS’E KARŞI TAKDİRE ŞAYAN BİR MÜCADELE VERİYOR

Ülkemiz Korona virüs nedeniyle tüm Dünya’da olduğu gibi zorlu bir süreçten geçiyor. İlk günden bu yana önlemleri en üst seviyede alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Dr.Fahrettin Koca’nın riyasetinde bu salgın hastalıkla ilgili olarak yapılan mücadele, hakikaten takdire şayan. Bu noktada çizilen çerçeve içerisinde genelde ve yerel düzeyde bu mücadeleye tüm güçle destek veriliyor ve çalışmalar bu doğrultuda sürüyor.

DEVLETİMİZ HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALIYOR

Ekonomik tedbir paketleri de esnaflarımızın ve halkımızın bu süreçten zorlanmadan çıkmasını sağlayacak. Bu noktada tüm kurumlar üstüne düşeni yapmaya çalışıyor. Halkımız bu konuda müsterih olsun. Devletimiz her türlü önlemi alıyor, almaya devam edecek. Ülke ve millet olarak bugüne kadar karşılaştığımız her sıkıntının, uğradığımız her saldırının üstesinden birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize daha sıkı sarılarak geldik, inşallah bu koronavirüs tehdidini de aynı şekilde yeneceğiz. Velev ki gözle görülmeyen bir virüs olsun, hiçbir düşman milletimizin birliğinden, beraberliğinden, gücünden, dirayetinden daha üstün değildir.

LÜTFEN ZARURİ OLMADIKÇA EVDEN ÇIKMAYALIM

Bu süreçte öncelikle sağlığımızı düşünmek zorundayız. Zor günleri dayanışma, birlik ve beraberlik içerisinde aşabiliriz. Bunu defalarca tecrübe etmiş bir milletin çocuklarıyız.

Ben buradan büyüklerimizden ve tüm halkımızdan istirham ediyorum. Ülke olarak çok ciddi bir risk altındayız. Lütfen çok zaruri olmadıkça evlerinizden çıkmayın. Bu salgın hastalık ortadan kalkana kadar da tüm kurallara uyalım. Önce insan diyen bir yönetim anlayışıyla hareket ettiğimiz için her vatandaşımızın canı bizim için aynı derecede değerlidir. Bunun için “Evde Kal Türkiye” diyoruz.

BELEDİYELERİMİZ GEREKLİ ÖNLEMİ ALIYOR

Belediyelerimizin yürüttüğü çalışmalara da değinmek istiyorum. Medyadan an ve an takip ediyoruz. Kocaeli Büyükşehir ve Gölcük Belediyesi ilk vakanın ülkemizde ortaya çıkmasının sonrasında dezenfeksiyon çalışmalarına yoğun önem verdiler. Yani halkın kalabalık olarak bulunduğu bölgelerde çok yoğun dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştirdiler. Kamu kurum ve kuruluşlarımızda, otobüs duraklarımız, ilçe belediye binalarımız, hastanelerimiz, aile sağlığı merkezlerimiz, muhtarlıklar, hükümet konakları, etkin çalışma yürütüldü. Hatta tüm meydanlar, cadde ve sokaklarda dezenfekte çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu da bize moral oluyor, güven veriyor.

BAŞKANIMIZA VE EKİBİNE AYRICA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gölcük Belediyemiz, Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer’in talimatıyla büyük bir sorumluluğu üstlendi. Her kurum kendi üzerine düşen sorumluluğu, yerine getiriyor ama burada Başkanımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Kendisi ve ekibi cansiperane bir çalışma gerçekleştiriyor.

ESNAFLARIMIZA KURALLARA UYDUKLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Piyasada krizden kaynaklı fırsatçılara mahal verilmemesi, fırsat verilmemesi anlamında da Kaymakamlığımız, ilgili müdürlüklerimiz, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimizin zabıta birimleri arasında koordineli bir şekilde denetimler yapılıyor. Bu noktada Gölcük’te çok fazla bir sıkıntının yaşanmadığını görüyoruz. Esnaflarımıza da bu noktada kurallara uydukları için teşekkür ediyorum.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN HER KONUDA YANLARINDAYIZ

Sağlık hizmetlerinin kapasitesi ve kalitesi konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye bu sürece son 17 yılda dünyanın en güçlü ve yaygın genel sağlık sigortasını hayata geçirmiş, dünyanın en modern hastanelerini inşa etmiş, bir milyonu aşkın sağlık personeliyle en yüksek standartlarda hizmet kalitesine ulaşmış bir ülkedir. Ayrıca, gelişmiş üretim gücümüzle sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu pek çok malzemede de kendi kendimize yeter durumdayız. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MÜTEŞEKKİRİZ

Sağlık çalışanlarımıza da özverili çalışmaları nedeniyle minnettarız. Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi doktorlarımızdan başlayarak, tüm sağlık çalışanlarımız kendi hayatlarını da riske ederek, bu salgının ortadan kaldırılması için hakikaten hepimizden çok daha fazla çaba sarf ediyorlar. Biz kendilerine müteşekkiriz. Büyükşehir Belediyemiz tüm sağlık çalışanlarımıza toplu taşıma araçlarımızdan ücretsiz yararlanma imkânı getirdi. Bunun yanında maddi katkılarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan talimatıyla ilgili bakanlık tarafından yapılacak. İhtiyaç duydukları her an, her alanda onların yanındayız.

GENÇLİK KOLARIMIZ ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPIYOR

Bu topyekûn mücadelede bir parantezde Gençlik Kollarımıza açmak istiyorum. Tarık Karayel başkanlığında organize bir şekilde büyüklerimizin ve kronik hastalarımızın alışverişlerini yapıp, ihtiyaçlarını gideriyorlar. Kendilerini kutluyorum.

EL BİRLİĞİ İLE DEFEDECEĞİZ

Hep söylediğimiz gibi. Türkiye ve Gölcük böyle zorlu günlerde dayanışma, birlik ve beraberlik ruhu ile her şeyin üstesinden gelir. Bu Korana virüs belasını da el birliğiyle defedeceğiz. Yeter ki bu anlayışımızı sürdürelim. Tedbir bizden, mücadele bizden, ferasetli davranmak bizden, takdir Allah’tandır.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

68 + = 75