BU ZOR SÜRECİ DE AŞACAĞIZ VE BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Her türlü önlemi alan ülkemizin Korona (Covid -19)Virüs ile mücadelesi her platformda sürüyor. Virüsün yayılmasını önlemek için çok ciddi tedbirler alınıyor. Dünya, sağlık alanında önemli bir sınavdan geçerken, virüs de can almaya devam ediyor. Bu noktada da, dayanışma, birlik ve beraberlik bir kat daha önem taşıyor. Devletimiz gerekli tüm ekonomik tedbirleri alarak uygulamaya başladı. 2 milyon 111 aileye 1000 TL destek veriliyor. Her kesime yönelik birçok tedbir alındı, alınmaya da devam ediliyor.
Bunun yanında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde; Milli Dayanışma Kampanyası başlatıldı ve kısa sürede her kesimden büyük destek geldi. ‘Biz bize yeteriz Türkiyem’ diyerek başlatılan bu kampanya için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından bir yardım hesabı açıldı. Burada amaç; Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi, yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. İnsan yapısı gereği sürecin bir parçası olmak taşın altına elini koymak mağduriyet yaşayan insanlara bir nebze de olsa katkıda bulunmak ister. Büyük devlet ve millet olmak zor zamanda dayanışma içinde meselelerin üzerine gitmek demektir bu milli dayanışma ruhu harekete geçirmek devletin milleti ile bütünleşmesini ifade eder.
Gölcük’ten kampanyaya ciddi bir destek yapıldığı görüyorum. Bu kampanya milli birlik ruhunu yaşatmak, dayanışma bilinci yükseltmek için yapılmaktadır.  Devletimizin görevi bunu harekete geçirmektir. Teşkilatımızın yoğun katılımıyla beraber şahsımda kampanyaya iştirak ettik. Ayrıca; Gölcük Kaymakamımız, Belediye Başkanımız da birer maaşlarını bağışlayarak herkese örnek oldular. Biz de varız biz de devletimiz yanındayız dediler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.
Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Cumhurbaşkanımız  tarafından Korona Virüsü durdurmak için ciddi tedbirler alınmaya devam ediliyor. Ancak tüm kurallara harfiyen uyarak, bu virüsten  kurulabileceğimizi anlamak ve hayatımızı buna göre yaşamak zorundayız. Yapacağımız her ihmal, bizlerin ve başka insanların hayatlarına tehdit oluşturacaktır. Lütfen çok dikkatli olalım.
Görüyoruz ki; Kocaeli Büyükşehir ve Gölcük Belediyelerimiz daha ilk günden itibaren Korona Virüs’e karşı ciddi önlemler aldılar. Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza da yardım elini uzatıyorlar. Büyükşehir Belediyemiz, gelirini kaybeden, temel gıda ve hijyen şartlarını sağlayamayan vatandaşlarımız için; 50.000 adet gıda, 15.000 adet hijyen desteğinde bulunacak. Halkımız başvurularını Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin internet sitesinden yapabilir.
Başta erzak dağıtımı olmak üzere bu zor süreçte, halkımız hiçbir şekilde yalnız bırakılmadı, bırakılmayacak da. Destekler artarak sürecek.
Ben vatandaşlarımızı sosyal medyada yapılan provokasyonlara, yalan paylaşımlara karşı da uyarmak istiyorum. Kesinlikle resmi olmayan hiçbir açıklamaya kulak asmasınlar, inanmasınlar. Bu 83 milyonun her bir ferdini yakından ilgilendiren hayati bir konudur. Politika ve söylemlerimizi buna göre belirledik. Bilim kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda aldığımız kararları tek tek hayata geçiriyoruz. Ülkemizin gerçeklerine göre bu süreci yürütüyoruz. Gerçekten tarihi bir felaketi yaşadığımız bu dönemde hamdolsun birçok ülkeye kıyasla iyi durumdayız. Akılcı dengeli gerçekçi adımlarla mücadelemizi kararlılıkla yürütüyoruz. Türkiye Allah’ın iziyle bu salgını yenecek güce ve kapasiteye sahiptir.
Şunu net olarak biliyoruz ki; biz acıda bir, hastalıkta bir, sevinçte bir olan bir milletiz. Benim ricam hiçbir vatandaşımız telaşa kapılmasın ama rehavete de asla düşmesin. Türkiye sağlık sistemiyle, ekonomisiyle güçlü bir ülkedir. Bugüne kadar yapılan yatırımlar boşuna değildir. Bu zor süreci de aşacağız ve birlikte başaracağız.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 83 = 91