BU ŞEHİR UNUTMAZ!

 

Dün şehrimize öyle güzel bir müjde verdi ki başkan Sezer, bir an yeni inşa edilecek Gölcük’ü hayal ettim ve sonra neler yaşadığımız film gibi geçti gözümün önünden.

Önce İzmir’i hatırlayalım;

Çok yandı canımız, 107 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kendi adıma söylemem gerekirse uyumadım günlerce, o çalışmaları an be an takip ettim, oradaki canlarımız için umutla bekledim, bekledik…

Çünkü o acıyı en iyi bilenlerdendik.

Sonra bizi düşündüm, 1999 depremini…

Öyle bir felaket yaşadık ki, resmi rakamlara göre 18 bin 373 kişi öldü, 23 bin 781 kişi yaralandı ve 505 kişi de sakat kaldı.

Söylemekten hiç vazgeçmeyeceğim ki, biz burada çaresizliği yaşadık!

Biz devletin gücünü hissedemedik!

Yıkılan bir şehir, enkaz altında binlerce can, binlerce yaralı ve yalnız bırakılmış bir kentti Gölcük!

1999 yılında Gölcük’te yaşanan depremde dönemin başbakanı Ecevit’in yardımcıları ‘Ecevit’i uyandırmaya kıyamadık’ sözleriyle hafızalarımıza kazındı.

1999 depremi sonrası devlet,  tek kelimeyle vatandaşını sokaklara terk etmişti. Sokaklarda yatan insanlarla doluydu Gölcük!  Hastanelerde yer yoktu, yaralılara verilecek ilaç bulunamıyordu.

Hatta o zaman, KanalD Muhabiri sokaktan yaptığı yayınla bu utancı milyonlara izletmişti. O dönem bir utançtı! Şimdi bir deprem anında devletin tüm gücünü, tüm bakanlarını, hatta cumhurbaşkanını deprem bölgesinde görüyoruz. Acıyı yaşayan devlet var artık, paylaşan bir devlet, çok şükür…

Şimdi bunları neden yazdın derseniz;

Artık! Bambaşka, sağlam, deprem korkusu olmadan yaşayabileceğimiz bir Gölcük’ün temelleri atılıyor.

Dün Gölcük Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer, Ankara’dan Gölcük’e öyle büyük bir müjde verdi ki!

Bu müjdeyle Gölcük sanki yeniden doğdu!

Bu mutlu haber Gölcüklüleri 1999 yılına götürdü, kaybettikleri canlarına götürdü. İşte o yüzden bu dönüşüm bizim gibi binlerce hemşerisini, canını, anasını, babasını, kardeşini enkaz altında kaybetmiş bir şehir insanı için çok büyük bir mutluluktur.

Mehmet Ellibeş döneminde başlayan kentsel dönüşüm, koltuk değişimiyle Ali Yıldırım Sezer’in Belediye Başkanı olması sonrasında da hızlı bir şekilde devam etti. Başkan Sezer’de depremi burada yaşamış, buranın en eski ailelerinin evladıydı. O da bu acı felakette çokça canını kaybetmişti.

Kentsel Dönüşüm Sezer’in olmazsa olmaz projesiydi. Koltuğa geldiği, Gölcük Belediye Başkanı olduğu ilk hafta başladı bu proje üzerinde çalışmaya,  Ankara’yı arşınladı, raporlar hazırladı,  Kocaeli’nin, Bakan Kurumla buluşmasında bir kez daha gündeme geldi Kentsel Dönüşüm ve Başkan Sezer Ankara temaslarına aralık vermeden devam etti.

İnandığı o proje için, aslında Gölcük’ü kaderine mahkûm etmemek için, çünkü; ne kadar hasarlı ev ve bina olduğunu biliyordu. Gölcük için, Sezer hiç vazgeçmedi Ankara’ya derdini anlatmaktan.

Ve müjde geldi Sezer’den,

Uzun bir yoldu Kentsel Dönüşüm onayı,

Sonunda sevindiren haber geldi!

Kentsel Dönüşüm Onaylandı, İmzalar atıldı,

Büyük bir başarıdır tabi ki bu,

Bu kent, ne vefayı, ne iyiliği unutur.

Şimdi, sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için yıkıp yeniden yapma, canlandırma süreci başlayacak. Özetle kentsel dönüşüm bize en önemlisi çok güvenli, çok güzel, çok modern bir şehir yaratacak.

Bir gazeteci olarak başkan Sezer’in, Ankara çalışmalarından hep haberdar olduğumu ve canla başla bu proje için ne kadar emek verdiğini biliyorum. Çok inandığı Kentsel Dönüşümün onay müjdesini Gölcük’e verdiğinde kendinde ki,  o mutlu hali gözümden kaçmadı.

Başkan Sezer’e, bir Gölcük’lü olarak çok teşekkür ediyorum ve ekliyorum ki, siz Gölcük’ün yüreğine dokundunuz, o yürekler zamanında anne, baba, evlat, kardeş kaybetmiş yürekler. Çünkü normal bir kentte Kentsel Dönüşüm başlamıyor, 18 bin 373 vatandaşını enkaz altında kaybetmiş bir şehre dönüşümün müjdesini vermek paha biçilemezdir. İyi ki inanmışsınız bu kadar, bu müjdeyi bir gün Gölcük halkına vereceğinize.

Ve tekrar diyorum Başkan Sezer’i, bu şehir unutmaz!

Tuğba ZEREN

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 81 = 87