BAŞİSKELE’YE 150 MİLYON’LUK DEV YATIRIM YAPILACAK

 

Başiskele’yi bölgede sağlık turizminin başkenti haline getirecek dermatolojik tesisin inşaatına Mayıs ayında başlanıyor.

 

Yemyeşil doğası ve tertemiz havasıyla Başiskele, topraklarının üstünde ayrı altında ise ayrı bir cevher saklıyor. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ve ekibinin uzun çalışmaları sonuncunda Yeniköy’de çıkan 57 santigratlık termal su da bunun en güzel ispatı. İçerisinde birçok hastalığın şifasını barındıran suyun nasıl kullanılacağı ise çıktığı ilk günden itibaren büyük merak konusu olurken, Başkan Ayaz, termal suyun kompleksli bir dermatolojik tesis de kullanılacağını açıklamıştı.

MRC HOLDİNG GÜVENCESİYLE

Yurt dışından ve Türkiye’den birçok dev firmanın talipli olduğu şifa kaynağına; gıdadan enerjiye, inşaattan mimarlığa varıncaya kadar birçok iş dalını bünyesinde barındıran MRC Holding sahip oldu. 13 bin 600 metrekarelik alan üzerine kurulacak dermatolojik tesisin inşaat temeli mayıs ayında atılacak. Şimdiye kadar var olan termal tesislerden çok daha farklı ve kaliteli olacak. Tesis, kenti sağlık noktasında cazibe merkezi haline getirecek. Bir otelden daha fazlası hizmet sunacak dermatolojik alanda birçok hastalığın tedavisinin yanı sıra saç ekimi, cilt bakımı, fizik tedavi gibi birçok ihtiyaca da yanıt verecek.

İNŞAAT MAYIS’TA BAŞLAYACAK 

Yaklaşık 150 milyon TL’lik bir yatırımın ön görüldüğü dev projede MRC Holding’le beraber Arap ve Avrupalı yatırıcımlar da yer alıyor. Misafirlerine hem şifa hem de muhteşem bir tatilin kapılarını aralayacak tesis hakkında bilgi veren MRC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hüsamettin Örkmez, “Dermatolojik tesisimizin inşaatını daha erken başlayacaktık fakat bölgedeki talep doğrultusunda projeyi daha genişletmek istedik. İnşaatı yapacağımız arsanın yanındaki 2 dönümlük arsayı da satın aldık. Bu nedenle Mayıs ayında da inşaata başlayacağız” dedi.

OTEL MANTIĞINDA DEĞİLİZ

Tesisin yapısıyla alakalı da açıklamalarda bulunan Örkmez, “Binamız 3 uzantılı ve kademeli teras sistemli olacak. Teras aralarında dinlenme alanları ve kafeler yer alacak. En üst katta Başiskele’nin muhteşem manzarasına karşı çok büyük bir restoran olacak. 2 adet kapalı ve açık yüzme havuzları, sauna, buhar odaları gibi alanlar mevcut olacak. Eskrimden yogaya kadar geniş bir spor kompleksi de tesisin içinde yer alacak. Standart bir otel mantığında hareket etmiyoruz. Müşterilerimize hem sağlık hem de sosyalleşme imkanını bir arada sunacağız” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK TURİZMİNİN KALBİ OLACAK

Sağlık turizmi açısından da kente değer katacağının altını çizen Örkmez, “Ortaklık yapısı olarak çok uluslu şirket konumundayız. Dominik, İngiltere ve Arap ülkelerinden iş ortaklarımız var. Özellikle Arap bölgesinden çok ziyaretçimiz olacak. Aynı zamanda Başiskele, lokasyon açısından da önemli bir noktada, çevre illerden de konuklarımızı ağırlayacağız. Bir nevi Kocaeli’ni sağlık turizminin bölgedeki başkenti konumuna çıkartacağız” diyerek Kocaelilileri Mart ayının ortasında yapılmasını planlanan proje lansmanına davet etti.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 6 =