GÖLCÜKLÜLER BU KUMBARAYI ÇOK SEVDİ

 

 

 

Gölcük Belediyesince şehrin muhtelif yerlerine koyduğu 50 adet giysi ve ayakkabı kumbaraları vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılandı. Şimdi belediye bu sayıyı 100’e çıkartarak, kentin her noktasına daha fazla yerleştirmiş olacak. 

 

 

Gölcük Belediyesince şehrin muhtelif yerlerine konulan 50 adet kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaralarına halkın ilgi gösterdiği gözlemlendi. Firma yetkililerince açılan kumbaraların genelde dolduğu görülürken,  ayrıştırma işlemi de başladı. Kullanılabilir durumdaki giysiler gerekli temizlik, bakım, ütü gibi çalışmalarının ardından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kullanılamaz durumdakiler ise geri dönüşüme gönderilecek.

 

GİYSİLER İTİNA İLE AYRIŞTIRILIYOR

Giysi-Tekstil Ayakkabı konabilen kumbaralar Gölcük’ün erişimi kolay noktalarına, muhtarlıklara konuldu. Kumbaralara giysi, tekstil ve ayakkabı konabiliyor. Bu eşyaların mutlaka kullanılabilir durumda olması gerekmiyor. Atık durumunda olan eşyalar da kumbaralara konuyor ve geri dönüşüme kazandırılmış oluyor. Kumbaralara bırakılan eşyalar haftanın iki günü özel araçla toplanıyor ve ayrıştırma merkezine götürülüyor. Ayrıştırma merkezinde kullanılabilir olan kıyafetler ayrılarak temizlemeye gönderiliyor. Kullanılabilir olan giysi ve ayakkabıların gerekli temizliği yapıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kullanılabilir durumda olmayan giysi ve tekstil malzemeleri ise ayrıştırma merkezinde yapılan işlemlerin ardından geri dönüşüme gönderiliyor.

 

KUMBARA SAYISINI 100 ADETE ÇIKARTACAĞIZ

Projenin hayata geçirildiği Haziran ayından itibaren, ilçenin 50 farklı noktasına yerleştirilen kumbaralarla, bu güne kadar 10 ton atık giysi toplandığını belirten Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş , “Gölcük ilçemizde şu anda 50 noktaya kumbaralar konuldu ve vatandaşlarımızın ilgisi güzel. 50 adet daha kumbara belirlenen noktalara konulacak ve toplamda 100 adet Giysi-Ayakkabı Kumbarası ilçenin çeşitli noktalarında yerini alacak. Vatandaşlar 2. El giysilerini bir başkasına vermekte zorlanıyor veya verebileceği yer bulamıyordu. Bu kumbaralar sayesinde vatandaşlar kullanmadığı giysileri kumbaraya atacaklar, ekiplerde haftanın belli günleri bunları toplayarak kullanılabilir olan giysi ve ayakkabıların gerekli temizliği yapıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Kullanılabilir durumda olmayan giysi ve tekstil malzemeleri ise ayrıştırma merkezinde yapılan işlemlerin ardından geri dönüşüme gönderiliyor. Vatandaşlarımız giysi kumbaraları hakkında 0262 411 00 10 numaradan gerekli bilgileri edinebilirler” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 17 = 26