CUMHURBAŞKANI’NDAN MÜJDE GELDİ!

Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre Kredi Garanti Fonu’nun üstleneceği maliyet yaklaşık 1.6 milyar lira olacak. Bu kapsama giren iş yerleri ilave olarak işe aldığı en fazla beş sigortalı için bu destekten yararlanacak.

Hükümetin ilave istihdam sağlayan işletmeler için planladığı ucuz maliyetli kredinin 100 bin istihdam sağlaması bekleniyor. 714 bin işletmenin ucuz krediden yararlanması planlanıyor. İlk etapta 3.8 milyar toplamda ise 10 milyar TL’lik kredi çekileceği öngörüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi verdi, ekonomide istihdam temelli kalkınmanın yeni bir kapısı daha aralanmış oldu.

Faizden indirilecek tutarın yaklaşık 1.6 milyar lira olması hedefleniyor. Beş yeni istihdam yaratıp kredi kullanan işletmenin 100 bin liralık faizinden 80 bin 86 lira prim düşülecek. Böylece işletme sadece 20 bin liranın altında faiz ödemiş olacak.

6 AY ÖDEMESİZ

Sağlanan kredi faiz veya kâr payı desteği, destek kapsamına giren sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacak. Her yeni istihdam için 100 bin liralık kredi kullandırılacak. Krediler ilk 6 ay ödemesiz olup 24 ay vadeli olacak.

BORCU OLANA DA VAR

Sosyal Güvenlik Kurumu’na prim, idari para cezası, gecikme cezası borçlarını tecil ettiren, yapılandıran, taksitlendiren işverenler de bu imkândan yararlanabilecek.

Küçük işletmelerde yeni istihdam, salgın nedeniyle nakdi yardım alanların işe dönmesine fırsat vermek için getirilen düzenlemeden maksimum 5 işçi için yaklaşık 500 bin liraya kadar kredi kullanılabilecek.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

81 − = 77