Başiskele Çocuk Üniversitesi’nde Yeni Dönem Başladı

 

Başiskele Çocuk Üniversitesi’nde Yeni Dönem Başladı

 

Yen Neslin Üniversitesinde Yeni Dönem Başladı

 

Kocaeli Üniversitesi ve Başiskele Belediyesi iş birliğiyle sosyal sorumluluk projesi olarak 2017 yılında hayata geçirilen ve gelecek nesillere ışık tutan Başiskele Çocuk Üniversitesi, 2019-2020 eğitim-öğretim dönemine başladı.

 

Başiskele ve çevre ilçelerden vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Başiskele Çocuk Üniversitesi’ne, yoğun talebin karşılanması için Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün talimatıyla yeni bina tahsis edilerek 210 olan öğrenci kapasitesi 650’ye çıkarıldı.

 

Başiskele Şehitekrem Mahallesi’nde güzel bir manzaraya sahip büyük, geniş, rahat ve nezih bir binaya kavuşan Başiskele Çocuk Üniversitesi’nde 1. Kademe Eğitimleri başladı. Başiskele Çocuk Üniversitesi’nde 8-12 yaş arasındaki özel yetenekli çocuklar, 1. Kademe eğitimlerinin ardından kademe kademe üniversite yıllarına kadar eğitim ve öğretim desteği görüyor. Yeni neslin üniversitesi olan Başiskele Çocuk Üniversitesi’nde 2. Kademe Eğitimleri ise 28-29 Eylül tarihinden itibaren başlayacak.

 

Öğrencilerin zihinsel ve bedensel gelişimlerinin desteklendiği, merak, öğrenme ve girişimciliklerine zemin oluşturan ileri düzeyde öğrenme ortamlarının sunulduğu örnek bir proje olan Başiskele Çocuk Üniversitesi’nde öğrenciler birçok bilgiyi deneyimleyerek öğrenme fırsatı buluyor.

 

Bilimsel ve eleştirel düşünme, sorgulama, sorun çözme gibi temel yaşam becerilerini kazanma imkânı sunulan öğrenciler, yeteneklerini keşfetmeleri ve yeteneklerine uygun alanlarda kullanma üzerine eğitim desteği alıyor.

 

Başiskele Çocuk Üniversitesi’nde eğitimlerin 8 Ay (32 Hafta) sürmesi ve Haziran 2020’de sona ermesi planlanıyor.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 89 = 93