ÜLKER FABRİKASI KOCAELİ’YE GELİYOR!

Ülkemizin  en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Ülker, İstanbul Esenyurt’ta bulunan fabrikasını satıp Kocaeli’ye gelecek

YIL SONU

Firmadan KAP’a yapılan açıklamaya göre, Ülker’in Esenyurt’ta kek üretimi yapan fabrikası, arsasıyla beraber satılacak. Esenyurt’ta bulunan fabrikanın Gebze’deki üretim tesisine yayılarak taşınacağının bildirildiği açıklamada taşınma işleminin 2021 yılı sonuna kadar biteceği bildirildi. Bununla birlikte Esenyurt fabrikasında çalışan personel ise diğer üretim tesislerinde istihdam edilecek. Ülker’den konuyla ilgili KAP’a yapılan açıklama şu şekilde:

KAP’A YAPILAN AÇIKLAMA

“Operasyonel verimlilik ve entegrasyon çalışmaları kapsamında, Esenyurt fabrikasında üretimi yapılan kek işini, kek üretiminde kalite, verimlilik ve rekabet avantajını arttırma stratejisi dahilinde Gebze fabrikasında yer alan ve genişleme projeleri için ayrılan alana taşınmasına ve Esenyurt’taki binanın arsasıyla beraber satılmasına karar verilmiştir.Esenyurt fabrikasında çalışan personelimiz diğer üretim tesislerimizde istihdam edilecektir. Üretimin devamlılığı için taşınma işlemi 2021 yılı sonuna kadar yayılarak hayata geçirilecektir. Ülker Bisküvi, kek işini aynı kapasite ve büyüme hedefiyle sürdürecek, inovatif ürünleri, ihracatı, istihdamı, yatırımlarıyla hem paydaşlarına hem ülkesine değer katmaya devam edecektir.”

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 8 = 13