Kılıçdaroğlun’dan Yeni EYT Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilikte yaşa takılanların sorununun SGK’ya büyük bir yük getirmeden çözülebileceğini belirterek, “Dünyada örnekleri var” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Best FM’de “Ufuk Karcı ile Konuşan Türkiye” programında soruları yanıtladı.

Emeklilik yaşına ilişkin SSK Genel Müdürü olduğu dönemde, “(Bu devlet bu kadar erken bir yaşta kimseyi emekli edemez, buna gücü yetmez) gibi bir cümle kurdunuz mu?” sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Kurdum. Defalarca kurdum. Ben doğruyu her yerde söylerim. Niye söylemeyeyim” dedi.

Emeklilik yaşının 65’e çıktığını anımsatan Kılıçdaroğlu, dünyada örnekleri olduğunu ve bu örnekler bağlamında sorunun ele alınıp çözülmesi gerektiğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Emeklilikte yaşa takılanların sorunu çözülebilir. Üstelik SGK’ya büyük bir yük getirmeden çözülebilir. Özel bir düzenleme yaparsınız. Bunu yaptık. Dünyada örnekleri var. Mecliste bu gündeme geldi. En azından oturup tartışalım. Bir yük geliyorsa yükü nasıl ortadan kaldırabiliriz. Bunun hesabını yapalım ve bu çerçevede olayı gündeme getirelim dedik. Aile yardımları sigortası Türkiye’de uygulanmıyor. Niye uygulanmıyor? 1971 yılında 102 sayılı uluslararası çalışma örgütünün, Sosyal Güvenliğin Asgari Normları Sözleşmesi var. O sigorta dallarından birisi de aile yardımları sigortasıdır. Bir kişi işsiz kaldığında, işsizlik sigortasından en fazla 2 yıl aylık alıyor. Sonra açıkta kalıyor. Peki onun, ailenin yoksulluğunu kim giderecek? Aile yardımları sigortası. Kurulması gereken budur. Bakın biz çözümü de söylüyoruz. Hiç kimsenin aç ve açıkta kalmadığı, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir güçlü sosyal devletten yanayız.”

kaynak enbursa.com

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

29 + = 36