YAZLIK ILICA LİSTE’DE NEDEN YOK?

 

 

 

 

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelindeki kaplıcaların olduğu listeyi yayınladı. Listede Kocaeli’den hiç bir tesisin yer almaması dikkat çekti. Birçok hastalığa iyi geldiği söylenen Gölcük Belediyesi Yazlık Tesisleri’nin de listede olmaması şaşkınlık yarattı.

 

 

 

 

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelindeki kaplıcaların olduğu listeyi yayınladı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalar neticesinde Türkiye genelindeki şifalı suların bulunduğu kaplıcalar ve oteller, tek tek denetlendi. Şifalı suların hangi hastalıklara iyi geldiğini de belirleyen bakanlık yetkilileri, otellerdeki denetimlerin ardından da bunu bir liste haline getirdi.

BAKANLIK ONAYLI KAPLICALAR

Sağlık Bakanlığı duyurular kısmında yer alan http://kaplica.saglik.gov.tr (http://kaplica.saglik.gov.tr) sayfada istediğiniz ilde hangi otellerin bakanlık tarafından onaylı kaplıca olduğunu görebiliyorsunuz. Önümüzdeki günlerde listeye kaplıcadaki suların hangi hastalığa iyi geldiğinin de açıklanacağı vurgulandı. Yapılan çalışma neticesinde Türkiye kaplıcalarının şifa özellikleri, suların niteliği ve kaplıca tesisindeki tedavi birimlerinin yer aldığı site vatandaşların kullanımına açıldı.

LİSTEDE 197 İŞLETME YER ALDI

Bakanlık tarafından işletme izni verilen kaplıcalar listesinde 197 işletme yer aldı. Türkiye’nin farklı illerindeki işletmelerin yer aldığı listede Kocaeli’den hiçbir kurumun yer almaması ise şaşkınlık yarattı. Bakanlık tarafından açılan sitede Kocaeli yazdığınızda hiçbir kurum ismine rastlanılmazken, şifalı sularıyla bilinen Afyon’da ise birçok otelin ismi yer alıyor. Bilindiği gibi Kocaeli genelinde birçok bölgede şifalı sular çıktığı biliniyor. Özellikle Maşukiye ve Başiskele bölgesinde şifalı suların çıktığı her fırsatta dile getiriliyordu.

BEŞ YILDIZLI OTEL DE YOK

İlimizde biri termal otel, diğeri ise belediye tarafından hizmete açılan termal tesis olarak yer alan işletmenin listede yer almaması ise dikkat çekti. Özellikle Başiskele bölgesinde bulunan The Ness Thermal Otel’in listede olmaması büyük şaşkınlık yarattı. Bilindiği gibi her yıl binlerce kişi bu otelde konaklıyor. Otel yetkilileri de açılıştan itibaren kendilerinde bulunan suyun birçok hastalığa iyi geldiğini belirtmişti. Bu otel ise bakanlık tarafından hazırlanan sitede yer almıyor.

YAZLIK ILICASI DA YER ALMIYOR

Yine ilçemizde bulunan Gölcük Belediyesi Yazlık Ilıcası’da bakanlık tarafından duyurulan listede kendisine yer bulamadı. Gölcük Belediyesi tarafından işletilen ve bazı hastalıklara iyi geldiği belirtilen Yazlık Ilıcası’nın listede neden yer almadığı ise bilinmiyor. Ilıca olmasından dolayı mı listede yer almadığı ise bilinmiyor ama bu durumun tanıtım açısından büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

41 + = 43