Yüzbaşılar sakinleri ayaklandı “Bizler onlardan nefes alıyoruz”

Değirmendere Yüzbaşılar Sağlık Ocağı’nın ön tarafında bulunan Ahmet Fetgeri Parkı’nda bulunan ağaçlar yolun genişletilecek olmasından ötürü dün sabah kesimine başlandı.

Ağaçların kesildiğini gören bazı Mahalleliler duruma tepki göstererek, ağaçların kesilmesine engel olmak istedi. Ağaçların kesildiği park alanına gelen yetkililer mahalle sakinleri ile konuşarak, yolun 4 şeritli hale getirileceğini, yolun orta bölümünün ise ağaçlandırılacağı sözünü verdi.

Dün Değirmendere Ahmet Fetgeri Parkı’nda bulunan ağaçların kesildiğini gören mahalleliler duruma tepki gösterdiler. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Nuriye Demirel, Değirmendere Yüzbaşılar Mahalle MuhtarI Ali Haydar Akgüngör, Değirmendere Merkez Mahallesi Muhtarı Doğan Güneş’te yaşanan gelişmeleri yakından izledi.

BİZLER AĞAÇTAN NEFES ALIYORUZ

ÇYDD Gölcük Şubesi Başkanı Nuriye Demirel ve Değirmendere Yüzbaşılar Mahallesi Muhtarı Ali Haydar Akgüngör, “Bizlerde yaşanan süreci yakından izliyoruz. Yol genişletme kararı alındığından ötürü bu parktaki ağaçlar kesiliyormuş. Mahalle sakinleri ile birlikte bizlerde buradayız. Buradaki ağaçlar bizlere nefes veriyorlar yetkililer ağaçları bu şekilde kesilmemeliydi” dediler.

MAHALLE SAKİNLERİ YATIŞTI

Daha sonra Mahalle Sakinlerinin yanına gelen yetkililer yaşanan gelişmeleri ve projede yer alan yol genişletme kararını anlattılar. Yetkililer yolun 4 şerit hale getirileceğini ve yolun ortasına da ağaçlandırma yapılacağını söylediler. Mahalle sakinleri daha sonra sessizce parktan ayrıldılar. HABER: Soner GÜLEZER

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

55 − = 51