Yen askerlik yasası oldu bittiğe getirilmemeli

Emekli Uzmanlar Derneği Gölcük Şube Başkanı Selim Kargı yen çıkacak olan askerlik yasasının en azından bir sonraki asker alma celp döneminin beklenmesi gerektiğin söyledi.

(EMUZDER)Emekli Uzmanlar Derneği Gölcük Şube Başkanı Selim Kargı yeni çıkacak olan askerlik yasasının en azından bir sonraki asker alma celp döneminin beklenmesi gerektiğini söyledi. Celp dönemine kadar bekleyin

EMUZDER Gölcük Şube Başkanı Selim Kargı “Bayram öncesi veya Bayram ertesi yasalaşacak şekilde açıklamalar beklentisi olan kişiler de hayal kırıklığı oluşturur ve askerliğin temeli olan disipline zarar verir. Yeni çıkacak olan askerlik yasasının en azından bir sonraki asker alma celp döneminin beklenmesi gerekir ya da kanun çıkarılsa da yürürlüğe girdiği tarihi yeni celp dönemine bırakılması gerekir. Kanunun yasalaşmasına müteakip uygulama ya geçerse yoğun bir mesai içinde olan ordumuzda sıkıntılar yaşanacaktır.

Uzman Çavuşlara ağır yük getirecek “Ben yaptım oldu ya da yasalaştıktan sonra yaşanacak sıkıntıları çözeriz düşüncelerinden kaçınmak gerekir. Yasayı düzenleyenlerden aklı selim davranarak ülkemiz ve geleceğimiz açısından çok önemli olan bu kararı geçici veya deneme amaçlı düşünmeyip kalıcı ve sağlam bir temel üzerinde çalışma yapmalarını temenni ediyorum. Aksi halde çok faydası olmaz diye düşünüyorum. Bunun örneğini 1986 yılında çıkarılan 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununda yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri nin yurtiçinde ve yurtdışında en yoğun bir mücadele içinde olduğu ve hemen hemen her gün bir şehit haberini aldığımız bu günlerde bu kanunun çıkması özellikle ordumuzun çekirdek yapısını oluşturan Uzman Erbaş kadrolarında görev yapan Uzman Çavuş arkadaşlarımıza ağır yük getirecek olup, bu arkadaşlarımıza mobbing baskılar olacaktır. Camiamız mağdur olacak Bu kanunun da mağduru camiamız olacaktır. Her ne kadar haklarını ödeyemeyiz şeklinde ifadeler kullanarak camiamıza iltifatlar edilse de, haklarımız konusunda bir gram yol alınmadı. Biz yine de Emeklisi ve çalışanı ile, UZMAN camiası büyük bir zümre olarak mücadelesine her cephede devam ediyor, edecek. Şüphesiz ki, bu cephelerin en önemlisi VATAN sınırlarını en ön safta, canını seve seve ve tebessümle vermeye hazır yapılan VAZİFELERİMİZDİR. Kuzey Irak’ta teröristlere karşı devam eden Pençe Harekâtında görev alan tüm güvenlik güçlerimize başarılar diliyorum ve Rabbim yâr ve Yardımcıları olsun inşallah Kadir geceniz ve Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 34 = 37