KADINLAR EZİLME TEHLİKESİ YAŞADI

Gölcük Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğünün “Torbam Elimde Çevrem Güvende” sloganı ile hayata geçireceği proje kapsamında bugün Gölcük Anıtpark’ta 2 bin bez çanta dağıtımı yapıldı.

Gölcük Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğünün “Torbam Elimde Çevrem Güvende” sloganı ile hayata geçireceği proje kapsamında düzenlenen programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sadık Akar, Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hafiz Arvas, kurs hocaları ve çok sayıda Gölcüklü kadın katıldı.

“ÇEVREYİ KİRLETEN İNSANLARDIR”

Programda açılış konuşmasını Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hafiz Arvas, yaptıktan sonra Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş konuşma yaptı. Ellibeş konuşmasında  “ Hanımların marefetli elleriyle yaptıkları bez çantaların, bugün “Torbam Elimde Çevrem Güvende” sloganıyla birlikte başlattığımız kampanya ile dağıtımını gerçekleştiriyoruz, bugün de güzel bir gün yaşadığımız çevremizi coğrafyamızı kirleten biziz, yaşanmaz hale getiren bizler insanlardır, ancak yine şikayet edenler de bizleriz, sonuçta yüce rabbim bu coğrafyayı bize hediye etti bizlerde çevremizi daha temiz bir hale getirmeliyiz, bunu yapamadık yasal süreç gelmesiyle birlikte sayın cumhurbaşkanımızın eşinin başkanlığında 0 atık projesi Türkiye genelinde başlatıldı ve bu proje kapsamında plastik ürünlerin kalması ve bez çanta hayata geçirildi siz hanımlar marketlerden pazarlardan plastik poşetler yerine bez çantalar dağıtıyoruz herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ÇEVRE KORUNMALI GELECEK NESİLLERE AKTARILMALIDIR

Daha sonra Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş söz aldı. Altıntaş konuşmasında  “0 atık yaşanabilir bir çevre konularından birisidir, özellikle çevrenin korunması, gelecek nesillere aktarılması bizlerin görevleridir. Burada bir çok atıklarımız var. Bunlar geleceğimiz çocuklarımızın iyi bir şekilde yaşamalarını tehdit etmektetir.  Burada yapılan kampaynay da amaç çevremizin korunması farkındalık yaratılmasıdır. Gölcük’ümüzün insanlarına iyi bir yaşam sağlanmalıdır. Bu arada özellikle şu sigara konusu ayrı bir çevre konusundur. Sigarayı lütfen kullanmamaya bakalım. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Trafik konusu da ayrı bir konudur yine çocuklarımıza ve vatandaşlarımızın kurallara uymaları  vatandaşlık görevidir. Bu anlamda bu güzel projeye destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BEZ ÇANTALARA HÜCUM

Programda konuşmaların sonunda Gölcük Belediyesi tarafından verilen bezlerin çantaya dönüştürülmesi Halk Eğitim Merkezi kursiyerler ve hocaların katkılarıyla yapılan bez çantaları protokol tarafından dağıtımı yapıldı, Dağıtım sırasında bayanlar bez çantalara hücum yaparken bazı vatandaşlar ise ezilme tehlikesi yaşadı. HABER: Soner GÜLEZER

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

43 + = 45