Yaban hayatı emin ellerde

Doğu Marmara’nın en iyi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce, Ormanya’ya kuruldu. Merkezde ilk olarak Ala Geyik ameliyat edildi.

Ormanya’ya tam donanımlı yaban hayatı kurtarma ve rehabilitasyon merkezi kuruldu

Yaban hayatı emin ellerde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projesi olan ve Avrupa’nın en büyük Doğal yaşam parkı olma unvanını elinde bulunduran Ormanya, yaban hayatın korunması için önemli bir hizmeti yerine getirecek. 73 türde 871 hayvana ev sahipliği yapan Ormanya’ya Doğu Marmara’nın en donanımlı Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon merkezi kuruldu. Merkezde ilk olarak Ormanya vahşi yaşam alanında bulunan Ala Geyik ameliyat edildi.

ÖNEMLİ BİR EKSİĞİ KAPATACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürlüğü bünyesindeki Ormanya Doğal Yaşam Parkı, açıldığı ilk günden beri Kocaeli’nin gözdesi oldu. Yaklaşık bir yıl gibi bir süreçte 5 milyonu aşkın ziyaretçi ağırlayan Ormanya Doğal Yaşam Parkı, bölgedeki yaban hayat canlıları için de bir sağlık üstü haline getirildi. İçerisinde ameliyathanesi bulunan Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi bölgedeki önemli bir eksiği kapatmış olacak.

BÖLGEYE HİZMET VERECEK

Toplamda 340 metre kareden oluşan Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, rehabilitasyon ve klinik binası ile karantina olmak üzere 2 ayrı binadan oluşuyor. Rehabilitasyon binası içerisinde ameliyathane sterilizasyon odası, hekim odaları, laboratuvar ve görüntüleme merkezi bulunuyor. Karantina binasında ise hayvan bakım ve gözlem odaları, ecza deposu, kanatlı hayvanlar için kafes sistemi bulunmakta. Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde 2 veteriner hekim 1 biyolog 1 veteriner teknikeri ve sorumlu hayvan bakıcıları bulunuyor.

SON TEKNOLOJİ CİHAZLAR

Ormanya Doğal Yaşam Parkı içerisine kurulan Kocaeli Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde; Kocaeli ve çevre illerdeki yaban hayvanlarına yönelik koruma, kurtarma ve rehabilitasyon hizmeti verilecek. Son teknoloji cihazların bulunduğu tesiste, CR Röntgen Cihazı, Dobler Ulstrason Cihazı, Biyokimya Cihazı, Hemogram Cihazı, İnhalasyon Anestezi Cihazı, Yoğun Bakım Üniteleri, Hasta Başı Monitörleri gibi hayvanların tüm ihtiyaçlarına karşılık verecek cihazlar bulunuyor.

ALA GEYİK AMELİYAT EDİLDİ

Alanında uzman 4 personelin görev yaptığı Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde ilk olarak Ormanya Doğal Yaşam Parkı içerisinde bulunan Ala Geyik ameliyat edildi. Yapılan muayenesinde testis bölgesinde tümöre rastlanan Ala Geyik, uzman ekip tarafından yakalandı. Gerekli işlemleri yapılan Ala Geyik, Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde ameliyata alındı.

YABAN HAYATI KORUNACAK

Ormanya Doğal Yaşam Parkı, Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Veterineri Mehmet Çetinkaya; “Bu merkez öncelikle kendi alanımızda bulunan doğal yaşamdaki hayvanlar ve yaban hayatında yaşayan hayvanların kaza ve yaralanmalarında, hayvanlara hizmet vermek için kurulmuş bir merkez” dedi.

ALA GEYİĞİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Ameliyat edilen Ala Geyik hakkında bilgi veren Veteriner Çetinkaya; “Ala Geyik Ormanya’da yaşayan kayıtlı bir hayvan. Yaptığımız muayene sonucunda hayvanın testislerinde tümör olduğu tespit edildi. Durumu değerlendirerek ameliyatı gerçekleştirdik. Ala Geyiğimiz başarılı bir operasyon geçirdi. Operasyon sonucunda tümör bölgesini tamamen temizledik. Hayvanın kastrasyon işlemini de bu ameliyatta gerçekleştirmiş olduk. Ala Geyiğimizin şuan için sağlık durumu ve yaptığımız tahlilleri iyi durumda. Buradan rehabilitasyon odasına alacağız. Daha sonra son muayeneleri yapıldıktan sonra her hangi bir duruma rastlanılmadığı takdirde tekrar doğal yaşam alanına alacağız” ifadesini kullandı

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

53 + = 60