darbeye direnen, yüreğiyle destan yazan TÜRK MİLLETİ!

5 yıl önce tarih 15 Temmuz’u gösteriyordu, hafızalarımızdan hiç çıkmayacak o kara günde 10 binden fazla Fetö mensubu asker ve sivilin katıldığı darbe girişimi başarısız olmuştu. Ama biz o gece kanlı bir gece yaşadık, darbeye canını siper eden 251 vatandaşımızı şehit verdik. 2 binden fazla kişi de yaralanarak gazi oldu.

İşte o geceden akılda kalanlar…

 

00.33: Darbeciler, Çengelköy ‘de bir kafeyi basarak, mekanda oturan bir grup vatandaşı rehin aldı. Darbeci askerlerin kalkışma sırasında kontrol altına almak istediği Çengelköy Sabancı Polis Merkezi’ne ulaşmasını engellemek için vatandaşlar cadde üzerinde barikatlar dizdi.

01.08: Ankara ‘da Akıncı Üssü’nden kalkan F-16’lar emniyet binalarına bombalı saldırılar gerçekleştirdi.

01.35: Boğaziçi Köprüsü‘nde darbecilere karşı büyük bir direniş başladı.

01:40: Erdoğan, uçağına yapılan müdahaleden kısa bir süre sonra helikopterle Dalaman’a geldi. Uçak havalandıktan sonra Erdoğan, Atatürk Havalimanı’na hareket edilmesi talimatını verdi.

02:16: Özel Kuvvetler Komutanlığı‘nı ele geçirmeyi amaçlayan darbecilere geçit vermeyen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, şehit edildi.

02.35: Darbecilerin kontrolündeki F-16’lar ve askeri helikopterler Türkiye Büyük Millet Meclisi binasını vurmaya başladı.

02.45: Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast için Çiğli Ana Jet Üssü’nde hazırlık yapan darbeci askerler, oteli abluka altına aldı. Çıkan çatışmada Cumhurbaşkanlığı koruması Mehmet Çetin ile Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli polis memuru Nedip Cengiz Eker şehit oldu.

03.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraberindekileri taşıyan TC-ATA uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi. Erdoğan, havalimanında binlerce kişi tarafından karşılandı.

03.23: Darbeci askerler Hürriyet Gazetesi binasına girdi. CNN Türk stüdyolarına ve rejiye müdahale edildi.

04.15: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda kendisini bekleyen kalabalığa bir konuşma yaptı.

06.42: Boğaziçi Köprüsü’nü tanklarla kapatan darbeci askerler teslim oldu.

08.11: İstanbul’da hayat normale dönmeye başladı. Uçak, metro ve vapur seferleri yeniden yapılmaya başlandı.

08.55: Asker, Akıncı’daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığına operasyon düzenleyerek Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’ı kurtardı.

10.07: Genelkurmay Başkanlığı’ndan çıkan 700’e yakın silahsız er ve erbaş polise teslim oldu.

11.01: Genelkurmay Başkanı Vekili Orgeneral Ümit Dündar, “Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız ve TBMM, TSK ile tam bir dayanışma içinde demokrasinin ve hukukun yanında yer alarak bu darbe girişimini önlemiştir” açıklamasını yaptı.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

61 − 52 =