Türkkan’dan EYT Açıklaması Vatandaşa söz verdik..

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, EYT’nin maliyetinin araştırılması için geçtiğimiz hafta TBMM’ye önerge verdiğini belirterek “Parlamentodaki tüm siyasi partiler, hepimiz, EYT ve 3600 ek gösterge konusunda vatandaşa söz verdik. İYİ Parti olarak bu iki konuyu Meclis’te sürekli gündemde tutacağız” dedi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında tarihe geçecek bir mücadele yürüten, 2 milyon kişilik mitingler, toplantılar yapan, imza toplayan ve gündeme alınmadığı için seçimlerin kaderini değiştiren EYT’lilerin, sorunlarının çözümü noktasında adımlar atılmaya başlandı ancak nasıl bir çözüm sağlanacak net değil, çalışmalar yapılıyor. EYT’liler sadece emekli olmayı, kademeli emekliliği değil, 1999 öncesi haklarını geri istiyor. Yani o dönemin şartlarında bir maaş bağlanmasını talep ediyor. Muhalefet partileri de ilk günden bu yana olduğu gibi EYT’ye desteğini açıklamayı sürdürüyor. İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da EYT ile 3600 ek göstergeyi en çok gündeme getiren isimlerden biri. Türkkan, geçtiğimiz hafta EYT’nin maliyetinin hesaplanması için bir araştırma önergesini TBMM’ye sunmuş. Türkkan, Haber Türk ekranlarında önergesi ve EYT konusunda açıklamalarda bulundu. Türkkan bu programın videosunu, “Parlamentodaki tüm siyasi partiler, hepimiz, EYT ve 3600 ek gösterge konusunda vatandaşa söz verdik. İYİ Parti olarak bu iki konuyu Meclis’te sürekli gündemde tutacağız” ifadeleriyle paylaştı. Türkkan’ın Haber Türk’e yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İYİ Parti başından beri, seçimden sonra Meclis’in açıldığı günden bugüne kadar, emeklilikte yaşa takılanlar konusunu hiç bırakmadı, bırakmama ısrarımızda da devam edeceğiz.

geçtiğimiz hafta ben, bizzat bir araştırma önergesi verdim. Araştırma önergesinde de şunu söyledim; bu emeklilikte yaşa takılanların devlete maliyeti nedir? Bunu bir araştıralım, ön görelim. Bütçenin buna yetmeyeceğine dair hükümetin bir savunması var. Gerçekten bu bütçeyi, bu emeklilikte yaşa takılanlara ödenen paralar kaldırır mı, kaldırmaz mı? Onu ortaya çıkarmak için maliyetini göstermemiz lazım. Bu maliyetin hesaplanması için bir araştırma önergesi vermiştim. Önümüzdeki hafta, bunu da Meclis’e indireceğiz. Meclis’te bunun tartışılmasını isteyeceğiz. Biz hepimiz, şu anda parlamentoda bulunan bütün partiler, 24 Haziran seçimlerine giderken hepimizin ortak 2 tane sözümüz var. Biri emeklilikte yaşa takılanlar, öbürü de 3600 ek gösterge. Hiç ipe un sermesin Adalet ve Kalkınma Partisi ve ortağı. EYT’yi ve 3600 ek göstergeyi her Meclis açıldığında gündeme getirmeye devam edeceğiz.”

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

38 + = 42