EYT, TBMM GÜNDEMİNE GELDİ!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile taşeron firmada kalıp kadro alamayan taşeron işçiler ve işsizlik ödeneği ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Ömer Fethi Gürer açıklama yaptı.

Geçtiğimiz yıl bir türlü çözülemeyen sorunların başında gelen EYT ile ilgili açıklama yapan Gürer, “Emeklilikte yaşa takılanlar, prim ve gün sayısını doldurdukları hâlde yaş nedeniyle işsiz kaldıklarında yeni bir işe giremedikleri için ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.” ifadelerini kullandı.

EYT, TAŞERON İŞÇİLER VE İŞSİZLİK ÖDENEĞİ HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Ömer Fethi Gürer Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile taşeron firmada kalıp kadro alamayan taşeron işçiler ve işsizlik ödeneği açıklaması şöyle:

Emeklilikte yaşa takılanlar ile taşeron firmada kalıp kadro alamayanlar, işini kaybedip işsiz kalanlar büyük mağduriyet yaşamaktadır. Emeklilikte yaş kademesiyle işsiz kalanlar açlığa mahkûm edilmektedir. İşsizlik sigortası, işini kaybedenler için daha uzun süre koruma, ödenek verme, istihdama kadar işsizi korumalı sisteme evrilmelidir. İşsizlik Fonu’nun amaç dışı kullanılması çalışanlar için ayrıca risktir. Emeklilikte yaşa takılanlar, prim ve gün sayısını doldurdukları hâlde yaş nedeniyle işsiz kaldıklarında yeni bir işe giremedikleri için ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır. Emeklilikte yaşa takılanlar gibi, taşeron firmalarda işe alınmayanların da bu kadro verilmediği için yaşadıkları mağduriyet işsizlik olmaktadır. Bunların çözüme kavuşturulması için Bakanlığın gerekli çalışmaları yapmasını temenni ediyor, teşekkür ediyorum.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

17 − = 11