AKŞENER BURSA’DAN SESLENDİ ÇARPICI AÇIKLAMALARIYLA EYT DEDİ VE SÖZ VERDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, EYT konusunun peşini bırakmayacaklarını belirterek, “Onlar yapmıyorsa da biz yapacağız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sedat Hiçdurmaz’ın kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesinin ardından taziye ziyareti için Bursa’ya geldi. Ziyaretten sonra İYİ Parti Bursa İl Başkanlığına gelen Akşener, açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de seçmenin son derece sabırlı olduğunu belirten Akşener, yenilenen İstanbul seçimlerini hatırlatarak, “Türkiye’de seçmen son derece sabırlı. Esnaf, emekli, EYT’li herkes sabırlı.

3600 ek gösterge sözünden cayılmasına rağmen o devlet memurları sabırlı. Ama insanımızı sabretmediği bir tek şey var: Oyunun gasp edilmesi” dedi.

“Bir taziye evinden geliyorum. Evin annesine sordum. Doğalgaz faturası 400-450 lira. Yakmıyorum, diyor. Elektrik gelmiş 83 lira, su gelmiş 34 lira. Ne kadar emekli maaşı alıyorsun dedim, bin 560 lira. İstanbul’daysa doğalgazı ikiyle çarpın. Bin 560 lira emekli maaşı alan kadını düşünün. Faturalardan sonra elinde kalan ancak 600 lira-800 lira. Pazar gitti, 50 liraya sebze alırken şimdi alamıyorum diyor. 200 liraya marketten çıkmak mümkün değil. Antalya’da bana sesimiz ol demişlerdi, İzmir’de sesimiz ol ve kurtar bizi. Ne yapmamı istiyorsunuz dedim, Meclis’te siz konuşmanızın içine koyun, arkadaşlarınız da önergeleriyle gündeme getirsin. Çünkü kimse bizim derdimizi konuşmuyor. Saray’daki beyefendi sizin konuşmalarınızı duyar dinler ki o bizi görmüyor duymuyor. Belki o zaman halimizi anlar” dedi.

Akşener, “EYT’lileri Türkiye gündemine, sözlerinden cayanların yüzlerine ayna tutup Türkiye gündemine kamuoyuna mal eden partiyiz. Bu işin peşinde olmaya devam edeceğiz. Onlar yapmıyorsa da biz yapacağız.” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

33 − = 25