TÜRKİYE’DE ÖRNEK PROJE

Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Kent Konseyi işbirliğiyle Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında hayata geçirilen, “Okulda ve evde çalışıyorum” adlı projenin sertifikaları dağıtıldı.

“OKULDA VE EVDE ÇALIŞIYORUM”
Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Kent Konseyi işbirliğiyle Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında hayata geçirilen, “Okulda ve evde çalışıyorum” adlı projenin sertifika töreni Cengiz Topel İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Öğrencilerimize ve velilerimize yönelik “Özgüven geliştirme, kendini tanıma, iletişim, problem çözme ve hayır diyebilme becerisini geliştirme” konularında 5 hafta boyunca devam eden proje başarıyla tamamlandı. Törende öncelikle projeyi anlatan ve projeye katılan öğrencilerle, velilerin yaşadıklarını anlatan bir sunum gerçekleştirildi. Sonrasında ise protokol konuşmalarına geçildi.

“KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜRLER” 
Cengiz Topel İlkokulu Müdürü Güney Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında etkinliğe katkı sunan herkese teşekkürlerini sundu ve eğitimi tek düze olmaktan çıkartıp, hem veliler, hem öğrenciler, hem de üniversite öğrencileri için çok faydalı olduğunu ve gelişimlerini olumlu yönde etkilediğini belirtti.

“BAŞARIYLA TAMAMLANDI” 
Projenin sürdürülmesinde büyük emeği olan Kocaeli Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Görevlisi Dr.Nejat Akfırat üniversitenin projeye katılımıyla alakalı bilgi verdi ve “Her sene geliştirerek projeyi daha farklı bir noktada sürdürmek istiyoruz. Ben proje noktasında emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum, başarıyla tamamlandığını belirtmek istiyorum” dedi.

“BİR ÇOK PROJE ÜRETİYORUZ” 
Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk ise yaptığı konuşmada, “Huzurlu ve gelişmiş bir Gölcük için gençlerimizin donanımlı bir şekil de geleceğe yetişmesi çok önemli. Gölcük Vizyon 2023 projemiz kapsamında hayata geçirdiğimiz projerin yanında, gençler için de bir çok proje üretiyoruz. Biz kent konseyi olarak gençlerimizin daha donanımlı yetişmesi için her zaman yanında olacağız. Gölcük Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer’in de destekleri çok büyük. Ben emeği geçen kurum ve yöneticilerine teşekkür eder, katılım sağlayan velilere ve öğrencilerimize hayatlarında başarılar dilerim” diyerek sözlerini noktaladı.

 

“TÜRKİYE’DE ÖRNEK PROJE” 
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı konuşmada, Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi, Kocaeli Üniversitesinin işbirliği ile ve ilgili kurumların katılımı ile yürütülen vizyon 2023 Projemiz var. Vizyon 2023 projesi gerçekten Türkiye’de örnek bir proje. Uzun yıllardır devam ediyor. Bu projeye daha önce olduğu gibi bundan sonrada destek vermeye devam edeceğiz. Gölcük Kent Konseyi üyesi olarak şunu mutlulukla söylemek istiyorum. Şuana kadar devam eden pek çok projenin içerisinde yer almanın bahtiyarlığını yaşadık. İstikbalin gençlerimiz olduğunu söylüyoruz ancak bunu sözde bırakmamak için çalışmamız, gayret etmemiz ve eğitim noktasında yapmamız gerekeni azami derecede yapmamız gerekiyor. Bugün sertifika töreni yapılacak olan projede de özellikle ilkokul 3 ve 4 sınıf öğrencileri yönelik olarak, iletişim, kendini tanıma, hayır diyebilme, problem çözebilme başlıklarında eğitimler veriliyor. Bunun yanında anneler ve çocukları ile etkili iletişim kurabilme becerileri noktasında çalışma yapılıyor. Bu zamana kadar yapılan tüm çalışmalar gerçekten takdire şayandı, inşallah bundan sonra da devam edecek. Ben bu burada emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“ÖRNEK BİR BİRLİKTELİK VAR”
Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak ise, “Bir aydır Gölcük’te görev yapmaktayım. Burada en dikkat ettiğim şey Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Belediyemiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız iş birliği içerisinde Gölcük eğitimine büyük katkı sağlıyor olması. İnanıyorum ki, bu birliktelik ve eğitim düzeyi, Gölcük’ümüzü daha güzel seviyelere çıkartacak çocuklarımızı, ailelerimizi ve bizleri mutlu edecek. Proje kapsamında özellikle üniversitemize de çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın küçük yaşta kendilerini tanımaları, becerilerini arttırmaları noktasında verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

PROTOKOL SERTİFİKALARI DAĞITTI
Konuşmaları ardından proje katılan öğrencilere ve velilere protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi. Projenin sürdürülmesinde büyük katkısı olan Kocaeli Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Görevlisi Dr.Nejat Akfırat’a plaket ve çiçek taktim edildi ve sonrasında fotoğraf çekimiyle sertifika töreni son buldu.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 5 = 8