TURAN DUMLU’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Derman Eczanesi’nin sahibi Turan Dumlu 400 kalem ilaçta indirim yapıldığı ifade etti. 18 Aralık tarihi itibariyle geçerli olan indirim bazı ilaçlarda %1 uygulanırken bazı ilaçlarda % 110’a varan indirimler yapıldığı belirten Dumlu Şu anda piyasa da 500 kalem ilacı bulmakta zorluk yaşadıklarını ifade etti.

18 Aralık tarihi itibariyle 400 kalem ilacın fiyatında indirim yapıldığını ifade eden Derman Eczanesi sahibi Turan Dumlu, “Türkiye genelinde 18 Aralık tarihi itibariyle 400 kalem ilaç fiyatında indirim yapıldı. Bu indirimler ilaç firmaları tarafından yapıldığı için indirimleri karşılamıyor. Fakat Sağlık Bakanlığı tarafından bu ilaçlara indirim yapılacağını 1 ay öncesinden bildirildiği için bizde stoklarımızı ona göre ayarladık ve ellerimizde olan ilaçları tükettik. Örnek verecek olursak 24.60 Lira olan bir ilaç 11.96 Lira’ya düştü. Şimdi yeni parti ilaçlarımız yeni fiyatlarından gelecek” dedi.

20 ŞUBAT’TA İLAÇ FİYATLARINA ZAM YAPILACAK

Eczacı Turan Dumlu sözlerinin devamında Şubat Ayında ilaçların bir kısmına yılda bir kez uygulanan kur farkı ile zam yapılacağını ifade etti. Eczacı Turan Dumlu yaptığı açıklamada, “ Şubat Ayında uygulanacak olan fiyat artışı sene bir kez Döviz Kur’una bağlı olarak yapılıyor. Yurt dışından gelen ilaçlar için uygulanan bu artış 20 Şubat’ta gerçekleşecek ve ilaç fiyatları Döviz Kur’unu sabitleyecekler.

ÜRETİCİ İLAÇ FİRMALARI ZAM BEKLEDİĞİ İÇİN PİYASAYA İLAÇ SÜRMÜYOR 

Şu anda piyasa da 500 kalem ilacı bulmakta zorluk yaşadıklarını ifade eden Eczacı Turan Dumlu, “ Bu ilaçlar üretici ilaç firmaları tarafından “Zarar ediyoruz” diyerek piyasaya sürmedikleri ilaçlar. Üretici ilaç firmaları zam beklediklerini ifade ederek piyasaya ilaçlarını çok az sürüyorlar. Bu nedenle bazı ilaçları bulmakta zorlanıyoruz. Tabi hal böyle olunca hastalarda ellerinde reçete eczane eczane dolaşmak zorunda kalıyor. Özellikle göz hastalıkları tedavisinde kullanılan sıkıntı var. Bunun dışında antidepresan ve bağırsak hastalıkları ile ilgili ilaçlarda sıkıntı yaşıyoruz. Göz hastalıkları ilaçları bizim için önemli ve bu konuda ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Üretici ilaç firmalarını en az %15 oranında zam yapılmasını istiyor” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

2 + 4 =