Seçim günü silah taşımak yasak

Seçim günü silah taşımak yasak

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, bugün Kocaeli Valiliğinde düzenlediği basın toplantısıyla ilimizdeki yerel seçim tedbirlerini açıkladı.

SORUN OLMADI Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Üç başlık altında tedbirlerimizi aldık.23 Ocak’tan itibaren Seçim Koordinasyon Merkezimiz çalışmalarını sürdürüyor. Basit bazı olaylar oldu seçimlerle ilgili. Ancak bunları da bakanlığımıza aktardık ve ilgilendik.

GÖREV ALACAK PERSONEL SAYISI Kocaeli genelinde 4 bin 221 sandıkta 1 milyon 350 bin 725 seçmen Pazar günü oy kullanacak. Kocaeli’de 3 bin 635 emniyet personeli, bin 138 jandarma personeli ve 26 sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 4 bin 799 personelimiz görevlendirildi. İhtiyaç olması halinde Garnizon Komutanlığından da destek alabileceğiz.

ELEKTRİK ÖNLEMİ Seçim günü herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmaması adına SEDAŞ gerekli önlemleri aldı. Bazı bölgelere ek jeneratörler alındı. Sosyal medyada bilinçli olarak provokatif yayınlar olduğu takdirde siber suçlar anında müdahale edecek. Arkadaşlarımız bu konuda çalışıyor.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK Sandık bölgelerinde bulunan bazı okullarımızın kameraları gözden geçirildi. Aydınlatma konusunda eksikler giderildi. Olası bir ihtiyaca karşı nüfus müdürlüklerimizin hepsi açık tutulacak.

SİLAH VE ALKOL YASAĞI Seçim günü yasa gereği eğlence merkezleri de kapalı olacak. Alkollü içkilerin verilmesi ve tüketilmesi seçim günü yasak olacak. Ruhsatlı da olsa seçim günü emniyet ve asayiş dışında kimse silah taşımayacak.”

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 5